Архива вести
                   

ЗАХВАЛНИЦА КООРДИНАЦИОНОМ ТЕЛУ

20. мај 2010.

Прешево - Поводом међународног дана деце без родитеља, организација цивилног друштва „Тhе International Human Center“ из Прешева је одржала седницу у просторијама дома културе „Абдулах Крашница“ у Прешеву, и том приликом је уједно прославила пету годишњицу свог постајања и рада.

Ридван Рибеиро,председник организације “The International Human Center”, је током свог излагања рекао да ова организација од свог оснивања до данас помаже око 48 породица које се старају о деци без родитеља.

Председник ове организације се захвалио Координационом телу Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа на помоћи коју Координационо тело пружа средњошколцима без родитеља а који су добитници стипендија Координационог тела. Господин Рибеиро је рекао да је Координационо тело недавно расписало конкурс за социјална давања у висини од два милиона динара, на коме су предност имале самохране мајке и остале угрожене категорије становништва.

На седници је присуствовало око 30 особа, међу којима су били председник скупштине општине Прешево Скендер Дестани, командир полицијске станице Прешево Авдија Бајрамија, представници цивилног друштва и грађани општине Прешево.