Архива вести
                   

ОТВОРЕНА ТРАФО СТАНИЦА ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ „СЕКТОР 6“ У БУЈАНОВЦУ

29. април 2010.

У четвртак 29. априла отворена је трафо станица у оквиру индустријске зоне  „Сектор 6“ у Бујановцу. Трафо станицу су пустили у рад директор Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Ђурђевић, америчка амбасадорка Мери Ворлик и председник општине Бујановац Шаип Камбери.

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и УСАИД су овим улагањем омогућили рад индустријске зоне. Реконструисане су постојеће и набављене и инсталиране три нове трафо станице. Све то омогућиће да постројења у  индустријској зони у Бујановцу коначно добију нормално напајање електричном енергијом што је кључни услов за неометан рад индустријсих капацитета ове општине. Поред тога изграђен је и далековод који отвара могућност за још две трафо станице чиме ће да буде нормализовано снабдевање електричном енергијом у читавом подручју. 

Пре улагања у „Сектор 6“ постојале су само две трафо станице које предузетницима у индустријској зони нису могле да обезбеде неспутан рад.