Архива вести
                   

27. април 2010. године

27. април 2010.

Државни секретар Министарства омладине и спорта Ивана Ковачевић у посети југу Србије
Регионални сајам омладинских невладиних организација „Интер-акција“ одржан је  26. априла од 9.30 до 15 часова у Врању, а своје идеје, планове и пројекте представили су млади Пчињског и Јабланичког округа, укључујући и младе албанске, ромске и српске националности из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Сајам је имао међународни карактер, будући да су поред представника организација из Србије, били присутни и партнери на пројектима из Босне и Херцеговине, Хрватске, Шпаније, Португалије и Грчке.
Присутнима се у име Министарства омладине и спорта обратила  државни секретар Ивана Ковачевић, која је посетитила и Канцеларију за младе у Бујановцу, где је говорила на трибини у организацији Центра за демократију и развој југа Србије.

Државни секретар Ивана Ковачевић је  на трибини у Бујановцу изјавила да је од августа прошле године до сада подељено 3.000 стипендија студентима завршних година факултета у Србији за студије на најбољим европским и светским универзитетима.

„До сада смо финансирали више од 350 различитих пројеката који су подстицали активизам младих, и њима је било обухваћено око 100.000 младих, кроз разне активности везане за циљеве Националне стратегије за младе“, рекла је Ковачевић.