Архива вести
                   

Позив за медије - 20. октобар 2010.

20. октобар 2010.

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИНОГ ТЕЛА МИЛАН МАРКОВИЋ ПОТПИСУЈЕ СПОРАЗУМ О СТВАРАЊУ МУЛТИЕТНИЧКЕ ВЛАСТИ У БУЈАНОВЦУ

Министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић  потписаће са представницима српских и албанских политичких партија Споразум о стварању мултиетничке власти у Бујановцу у четвртак, 21. октобра 2010. године у 11 часова у Прес центру у Бујановцу. После потписивања, биће одржана конференција за новинаре.

Потписници споразума су председник Партије за демократско деловање Риза Халими, председник општине Бујановац и председник општинског одбора ПДД-а Бујановац Шаип Камбери, председник Партије за демократски прогрес Јонуз Муслиу, председник Демократске уније Албанаца Мејди Зећири, повереник Демократске странке - коалиција „За европску Србију Борис Тадић“ Саша Пешић и испред групе грађана „Стојанча Арсић и др. Миодраг Милковић“ Стојанча Арсић.

Споразум о стварању мултиетничке власти у Бујановцу биће потписан након више година непостојања мултиетничке власти, а допринеће решавању животних питања Албанаца, Срба и Рома у овој локалној самоуправи.

За више информација можете се обратити Милици Родић на milica.rodic@kt.gov.rs или на 063 10 50 713