Архива вести
                   
9. октобар 2010.

9.10.2010. године

ПОДРШКА БРИТАНИЈЕ Врање, Бујановац, Прешево - Велика Британија ће подржати да захтев Србије за чланство у ЕУ дође пред Европску комисију до краја овог месеца, изјавио је британски амбасадор Стивен Вордсворт јуче у Бујановцу.

9. октобар 2010.

ГРАФИТИ АКЦИЈА У БУЈАНОВЦУ

У суботу 9. октобра Центар за толеранцију и интегрaцију југа Србије организовао је целодневну акцију цртањa графита. Ова активност је део пројекта „Ја волим Бујановац“ који је подржало Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа нa конкурсу за програме и пројекте удружења грађана.

6. октобар 2010.

МУЛТИЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У БУЈАНОВЦУ

Посебна Радна група  за високо образовање на југу Србије, коју чине представници Министарства просвете, Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Националног савета Албанаца, домаћи и страни стручњаци, у среду 6. октобра донела је препоруку да се у Бујановцу отвори високошколска установа економског профила.

5. октобар 2010.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ

Председник Координационог тела Милан Марковић се састаје са високим представником ОЕБС-а за националне мањине Кнутом Волебеком у среду у Бујановцу Министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Милан Марковић састаће се са високим представником ОЕБС-а за националне мањине Кнутом Волебеком, у 12:30 часова у среду, 6. октобра у Бујановцу.

4. октобар 2010.

4.10.2010. године

УПИСАНО 78 СТУДЕНАТА МЕДВЕЂА - Четрдесет бруцоша српске и пет албанске националности су у Медвеђи  добили индексе Правног факултета у Нишу, а 33 њихове колеге са Економског факултета добиће их данас.

4. октобар 2010.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

У понедељак 4. октобра одржана је седница председништва Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Председник Координационог тела министар Милан Марковић говорио је о најбитнијим догађајима у периоду између две седнице и посебно се осврнуо на резултате рада Координационог тела у последњих 8  месеци.

2. октобар 2010.

2.10.2010.године

НИП ПОМАЖЕ ИЗГРАДЊУ ВОДОВОДА БУЈАНОВАЦ – За изградњу локалне водоводне мреже између села Самољица и Боравац у општини Бујановац, из Националног инвестиционог плана биће издвојено 59 милиона динара, рекао је председник општине Бујановац Шаип Камбери. „Из локалног буџета издвојили смо за ову капиталну инвестицију 3,7 милиона динара, а почетак радова предвиђен је већ ове јесени“, изјавио је Камбери.

1. октобар 2010.

1.10.2010. године

„ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ ОТВОРИО НОВУ ПОСЛОВНИЦУ У МЕДВЕЂИ „Телеком Србија“а.д. отворио је јуче прву пословницу и у Медвеђи, у Јабланичкој улици  број 38. „Кориснике чекају бројне погодности, као, на пример, интернет за 1 динар или мобилни телефони по нижим ценама. За децу предшколске установе „Младост“ обезбедили смо донацију у виду школског прибора и дидактичког материјала“, рекла је Марина Тасић, шеф службе за продају резиденцијалним корисницима „Телекома Србија“ а.д. у Лесковцу.

«Претходна страна