Архива вести
                   

28.11.2008.год. - КАКО ПРИПРЕМИТИ БИЗНИС ПЛАН

28. новембар 2008.

Одржано такмичење младих у предузетништву

У хотелу "Бабе" у Сопоту, одржана је манифестација "Вештине у пракси", која је посвећена развијању предузетничког духа код младих. Учествовало је око стотину средњошколаца из Београда, подељених у десет тимова, као и њихових 16 колега из Бујановца, Прешева и других места југа Србије. Такмичење у предузетништву су организовали Британски савет и организација "Достигнућа младих-Србија", а покровитељ је град Београд. Град Београд од 2005. године учествује у финансирању овог програма јер жели да улаже у знање младих људи. За протекле три године издвојeно је укупно 23 милиона динара, а у пројектима је учествовало више од 1.300 младих људи..

Радећи на конкретно постављеном пословном задатку, тимови средњошколаца припремили су бизнис планове и њихову презентацију, у чему су им помагали ментори, топ-менаџери највећих српских компанија, након чега је жири наградио најбоља решења.

Циљ програма је разумевање значаја и улоге тржишне привреде у развоју друштва, пословање у складу са етичким принципима, решавање кључних социјалних питања и стицање пословних знања и вештина