Архива вести
                   

"Сигуран пут" у Бујановачкој бањи

18. новембар 2008.

Војска Србија одржаће од данас до 21. новембра међународну санитетску вежбу с медицинским тимовима армија Норвешке и Македоније, под називом "Сигуран пут". У Бујановачкој Бањи започела је рад Лака пољска болница ВМА у којој ће, од 11. до 15. новембра, лекари и медицинско особље ВМА, Војне болнице Ниш, Центра војномедицинских установа Београд и Војно-медицинског центра Нови Сад, пружати хируршке, интернистичке, стоматолошке и опште-медицинске услуге становништву Пчињског округа. На овим задацима ангажовано је 22 доктора и 30 медицинских техничара.

"Наш циљ је да приближимо услуге војног санитета мештанима Врања, Прешева, Бујановца и околних места и дамо допринос развоју цивилно-војне сарадње на југу Србије. Истовремено, желимо да кроз предавања и консултативне прегледе пружимо помоћ цивилној здравственој служби овог подручја", рекао је командант Лаке пољске болнице ВМА пуковник др Никола Зец.

Прегледи локалног становништва завршиће се 15. новембра, а потом ће Лака пољска болница бити ангажована у оквиру међународне војно-медицинске вежбе "Сигуран пут 08". Вежба ће бити изведена од 16. до 20. новембра и на њој ће учествовати припадници војног санитета Републике Србије, Краљевине Норвешке и Републике Македоније. Вежбом ће руководити Начелник ВМА, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић.