Архива вести
                   

20. 11. 2008.

20. новембар 2008.

Прешево - У оквиру пројекта НВО "Green World" под називом ,,За одрживу средину", у Прешеву је од 14. до 16.11.2008.год. одржана обука за ученике гимназије ,,Скендербег'', са циљем њиховог оспособљавања за писање пројеката и одржавање односа са јавношћу, што су вештине неопходне за лакше добијање финансијских средстава за пројекате. Обуку су извели Реџеп Иљази (менаџер канцеларије SCOPES програма) и Арменд Алиу (директор канцеларије за економски развој и предузетништво општина Прешево и Бујановац).

Пројекат, који ће трајати десет месеци, је подржала Амбасада САД у Београду. Носиоци пројекта су НВО ,,Green World'' из Прешева и група младих "Junior Achievement". У оквиру пројеката је предвиђена реализација још једне обуке, што ће групи од 30 ученика ("Јunior Achievement") омогућити да се информише о разним темама које се односе на очување животне средине.

НВО за очување животне средине ,,Green World'', чији је циљ очување разноврсности природе помоћу едукације, информисања грађана и разних еколошких активности, оснивана је почетком 2005. год. у Прешеву, и до сада је реализовала преко десет еколошких пројеката.