Arhiva vesti
                   

DODELjENE DIPLOME POLAZNICIMA ŠKOLE SRPSKOG JEZIKA

26. Jun 2014.

Polaznicima Škole srpskog jezika za mlade iz albanske zajednice iz opština Bujanovac i Preševo uručene su diplome u prostorijama doma kulture Vuk Karadžić u Bujanovcu. Polaznicima iz dve opštine diplome su uručili predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa profesor Zoran Stanković, načelnik za društvene delatnosti opštine Bujanovac Bajram Fejzulahu, član Nacionalnog saveta Albanaca Kujtim Ismaili, profesorka srpskog jezika  Milica Đorđević i asistentkinja profesorke srpskog jezika Nermine Aliu-Ademi.

Prilikom dodele diploma, profesor Stanković je ohrabrio mlade iz albanske zajednice da nastave da usavršavaju znanje koje su stekli i dodao da će Vlada Republike Srbije i Koordinaciono telo uložiti napore kako bi se mladima sa ovog područja omogućila i osigurala bolja budućnost. U periodu od oktobra 2013. do maja 2014. godine mladi iz Bujanovca i Preševa revnosno su pohađali časove srpskog jezi koje je za njih organizovala Služba Koordinacionog tela uz podršku ambasade Velike Britanije. 

Tokom sedam meseci svoje znanje su pokazali na testovima, pričemu je poslednji organizovan u maju ove godine, a na osnovu čega su dodeljene diplome koje svedoče o njihovom nivou poznavanja srpskog jezika. Nakon završetka Škole srpskog jezika, mladi Albanci iz Preševa i Bujanovca mogu lakše iskoristiti mogućnosti koje im se pružaju, a za koje im je neophodno znanje srpskog jezika.

Ovo je druga godina da Služba Koordinacionog tela organizuje besplatnu Školu srpskog jezika uz podršku ambasade Velike Britanije.

Izvor : Koordinaciono telo