Arhiva vesti
                   

MOST KOD BUJANOVCA ZATVOREN ZA SAOBRAĆAJ

23. Jun 2014.

Zbog oštećenja, krajem maja, most na reci Južna Morava kod Bujanovca zatvoren je za saobraćaj. Zbog toga meštani desetak sela koriste alternativne, duže puteve. Lokalna samouprava kaže da će se most rušiti, jer je na trasi Koridora 10.

Most koji povezuje Bujanovac sa pojedinim selima, zbog oštećenja i dalje zabranjen za saobraćaj.

Potkopala je reka Južna Morava nosače mosta, konstrukcija je popustila. Most je na više mesta oštećen, a otpao je i deo ograde. Nije bezbedan za saobraćaj, a meštani prelaze najčešće peške ili biciklima.

"Ne plašim se, nisam težak čovek pa da padne most od mene", kaže Stojan Đorić.

"Morali smo da kupimo motore i bicikle da prelazimo most, da ne idemo dužim putem", kaže Dragan Ristić iz Žuželjice kod Bujanovca.

Naneta je zemlja i time prelaz preko mosta onemogućen za automobile i autobuse. Meštani desetak sela koriste alternativne puteve, dužine od dva do osam kilometara.

"Put nije dobar trebalo bi da se popravi što pre. Most je sagrađen pre više od 50 godina i od tada jednom saniran", kaže Zoran Dimitrijević iz Bujanovca.

Potkopavanje i oštećenje je posledica i nedozvoljene eksploatacije peska iz reke.

"Najveći krivci za oštećenje mosta su oni koji grade puteve", kaže Dragoljub Mitić iz Ljiljanca kod Bujanovca.

Za rekonstrukciju mosta potrebno je 80 miliona dinara. U lokalnoj samoupravi kažu da sredstva za to nema. Most će ionako biti porušen, jer je na trasi Koridora 10.

Novi most će biti sagrađen tek kada se gradui deonica auto-puta Srpska Kuća- Levosoje, duga osam kilometara.

IZVOR: RTS