Arhiva vesti
                   

MANjINE STALE U STROJ POLICIJE

30. Oktobar 2012.

Izvor:  Večernje Novosti / Generaciju koja je upravo završila obuku u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici čine pripravnici policijskih uprava Vranje, Leskovac i Beograd, što znači da dolaze iz različitih sredina, ali  su tokom obuke i na završnom ispitu pokazali da to nije prepreka da zajedničkim radom i voljom, usvajaju nova znanja i veštine. Ova klasa je važna, jer je među 109 polaznika, posle dugog niza godina, odškolovano i 12 pripadnika albanske manjine, koji će raditi na jugu Srbije.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić  je to juče istakao na promociji sedme klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, naglašavajući da se ulažu ogromni napori da se nacionalne zajednice uključe u sve tokove društva i da je školovanje 12 Albanaca rezultat konkursa sa željom da se popravi nacionalna struktura zaposlenih u MUP. Sledeći korak, po njegovim rečima, biće konkurs koji će se sprovesti u Raškoj oblasti, i tako će značajan broj Bošnjaka ući u sastav policije.

„To je znak povratka poverenja manjinskih nacionalnih zajednica u državne institucije, i u redove policije biće uključeni i Mađari, Bošnjaci, Romi i ostali pripadnici manjina”, rekao je Dačić.