Arhiva vesti
                   
23. Oktobar 2012.

RADOST ZA 55 STOČARA

Izvor: Večernje Novosti – Srbija / Preševo - U okviru projekta Ministarstva poljoprivrede, za pomoć nerazvijenim sredinama, stočari u ovoj opštini dobili su 55 steonih junica simentalske rase.

19. Oktobar 2012.

PODRŠKA POLjOPRIVREDI I PROIZVODNjI

Medveđa - Podpredsednica Privredne komore Srbije Vidosava Džagić izjavila je da će Vlada Republike Srbije, preko Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, finansijski pomoći tri opštine sa četrdeset miliona dinara.

18. Oktobar 2012.

Podnošenje prijava za dodelu sredstava za subvencije privatnim preduzećima u 2012. godini u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa raspisala je Konkurs za dodelu sredstava za subvencije privatnim preduzećima u 2012. godini u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. Sredstva u iznosu od 40 miliona dinara namenjena su malim i srednjim privrednim društvima, preduzetnicima i zadrugama sa teritorije tri opštine. Prezentaciju programa možete preuzeti sa ovog linka

18. Oktobar 2012.

Subvencije preduzetnicima u nerazvijenim opštinama na jugu Srbije

Izvor: Pregled / Bujanovac - Država će ove godine podržati razvoj preduzetništva u Bujanovcu, Preševu i Medveđi sa 40 miliona dinara. Najviše bespovratnih sredstava namenjeno je bujanovačkoj maloj privredi – 17 miliona dinara. Mali privrednici u preševskoj opštini moći će da računaju na subvencije od ukupno 15 miliona dinara, a u Medveđi na osam miliona dinara. Sa 20 odsto celokupnog iznosa , što iznosi osam miliona dinara, finansiraće se razvoj poljoprivrednog zadrugarstva u spomenute tri opštine, kao i preduzetništva u njihovoj primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

17. Oktobar 2012.

Svečani početak druge godine rada odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i Ekonomski fakultet iz Subotice u petak 12. oktobra 2012. godine organizovali su svečani početak druge godine rada odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu.

16. Oktobar 2012.

KOALICIJA STABILNA I EFIKASNA

Izvor: Jugpress / Bujanovac - Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi izjavio je da je “najveći prioritet lokalne samouprave u Bujanovcu ekonomski razvoj” i dodao da se “jedino tako dolazi do političke stabilnosti.”

15. Oktobar 2012.

KONKURS za dodelu sredstava za subvencije privatnim preduzećima u 2012. godini u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa - 15.10.2012.

Tekst konkursa Program Smernice Obrazac 1A Obrazac 1B Obrazac 2 – Izjava saglasnosti sa uslovima iz poziva Obrazac 3 – Obrazac troškova

15. Oktobar 2012.

PBILD POMAŽE MLADIMA DA NAĐU POSAO

Izvor: Jugpress / Bujanovac - Osamdeset mladih ljudi  se trenutno nalazi na praksi u lokalim firmama, u okviru projekta koji podržava PBILD program, izjavio je rukovodilac tog programa  Nikolas Herkules.

15. Oktobar 2012.

PODRŽAVALI MALA I SREDNjA PREDUZEĆA I MLADE

Izvor: Jugpress / Bujanovac - Direktor USAID-ovog Programa ekonomske sigurnosti, Majkl Pilsberi, izjavio je da je u okviru tog programa u proteklih šest godina u različite projekte uloženo 24 miliona dolara.

«Претходна страна   Следећа страна»