Arhiva vesti
                   
22. Mart 2011.

PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE ODIGRALI UTAKMICU U VELIKOM TRNOVCU

Veliki Trnovac - Besfor Jonuzi iz Velikog Trnovca kraj Bujanovca vatreni je navijač fudbalskog kluba „Trnovac“ i sa nestrpljenjem je iščekivao utakmicu svog kluba sa klubom „Nebeski anđeli“, sastavljenog isključivo od pripadnika Vojske Srbije.

19. Mart 2011.

KAMEN TEMELjAC ZA NOVU ŠKOLU

BUJANOVAC - Ambasador Turske u Beogradu Ali Riza Čolak položio je juče kamen temeljac za izgradnju osnovne škole u Velikom Trnovcu.

18. Mart 2011.

OGLAS JAVNOG KONKURSA ZA IZVRŠILAČKO RADNO MESTO

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na osnovu člana 54. stav 1. Zakona o državnim službenicima („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 79/05, 81/05-ispravka, 83/05-ispravka, 64/07, 67/07-ispravka, 116/08 i 104/09), člana 17. stav 1, člana 18., člana 19. stav 1. i člana 20. st.1. i 2. Uredbe o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u državnim organima( „Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 41/07 i 109/09-izmene i dopune), oglašava javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

17. Mart 2011.

ŠKOLA IZ MEDVEĐE PONUDILA POMOĆ JAPANU

MEDVEĐA - U znak solidarnosti sa Japanom, kolektiv OŠ „Gornja Jablanica“ pozvao je preko Japanske ambasade decu iz Japana koja su ostala bez doma da dođu na jug Srbije kod svojih vršnjaka. Živojin Pavlović, direktor škole koju pohađa 400 učenika, kaže da ih je mnogo pogodila nesreća koja je zadesila Japance i da nisu zaboravili njihovu humanost kada su im pre četiri godine poklonili 75 hiljada evra za obnovu i opremanje škole.

16. Mart 2011.

KURS UČENjA SRPSKOG JEZIKA

„International Human Senter“ iz Preševa organizuje kurs srpskog jezika za srednjoškolce sa teritorije opštine Preševo. Njih 90, podeljeni u dve grupe po 45 polaznika, pohađaju kurs svakog vikenda od februara do aprila. Nastava se održava u prostorijama doma kulture „Abdula Krašnica“. Po okončanju nastave svim polaznicima kursa biće dodeljeni sertifikati.

16. Mart 2011.

UČENICI IZ NEMAČKE U BUJANOVCU

BUJANOVAC - Grupa od 16 nemačkih srednjoškolaca boravi u Bujanovcu do 23. marta. Oni uzvraćaju posetu đaka bujanovačkih srednjih škola na srpskom i albanskom jeziku „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“ nemačkom gradu Kinzelsauu u novembru 2010.

15. Mart 2011.

IDEJE ZA SOPSTVENI BIZNIS

Koordinaciono telo podržalo je projekat „Mali koraci za velike ljude“ Romskog centra za demokratiju iz Bujanovca. Projekat okuplja 40 srednjoškolaca i nezaposlenih omladinaca sa teritorije opština Bujanovac i Preševo, za koje su organizovani treninzi o preduzetništvu i pokretanju sopstvenog posla.

15. Mart 2011.

INVESTITOR ZAVRŠI SVE NA JEDNOM ŠALTERU

Bujanovac - Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, kaže da Bujanovac spada u malu grupu opština u Srbiji koje su dobile sertifikat ili potvrdu standarda da su spremne i pogodne za investicije.

10. Mart 2011.

10.3.2011. godine

U razvoj juga Srbije uloženo 67,5 miliona evra Vranje - Podaci Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa pokazuju da je u poslednjoj deceniji u razvoj ove tri opštine uloženo 67,5 miliona evra. Ovaj iznos ne uključuje znatna sredstva nevladinih, vladinih i međunarodnih organizacija, ambasada i vlada više zemalja sveta koja su plasirana u razvoj juga Srbije.

8. Mart 2011.

8.3.2011. godine

STIŽU NOVI GOSTI IZ RUSIJE Leskovac, Sijarinska banja - U Sijarinskoj banji, koja se nalazi pored Medveđe i blizu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, nadaju se da će ovogodišnja sezona biti veoma uspešna. Direktor Rehabilitacionog centra „Gejzir“ dr. Milorad Babić kaže da je interesovanje gostiju za boravak u banji tokom proteklih zimskih meseci bilo slabije zbog  dugog hladnog perioda.

«Претходна страна   Следећа страна»