Arhiva vesti
                   

U FOKUSU JUG SRBIJE

30. Mart 2011.

Vranje - U Pčinjskom okrugu do juče je u trodnevnoj poseti boravila grupa od 35 domaćih i stranih novinara. U grupi prenosilaca javne reči bili su akreditovani novinari pisanih i elektronskih medija iz Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije, Austrije, Grčke, Španije, Turske, Rusije, Bugarske i odeljenja za medije misije OEBS u Srbiji, domaćih informativnih kuća RTS, B 92, Prve, Tanjuga, Bete, Politike, Blica, Večernjih novosti i predstavnici izvršnog odbora NUNS-a i Medija centra iz Beograda.

Za novinare je organizovan prijem, a obratio im se načelnik Pčinjskog okruga Budimir Mihajlović, koji je govorio o privrednoj i ekonomskoj situaciji na jugu Srbije. Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić prisutne je upoznao sa istorijom i kulturnim nasleđem Vranja, i sa realizovanim projektima i kapitalnim investicijama koji su implementirani u saradnji sa domaćim i stranim partnerima. Zamenik gradonačelnika Igor Andonov i predsednik Skupštine Slobodan Stamenković govorili su o turističkim potencijalima Vranja i o tome kako funkcioniše višestranačka lokalna skupština. Zamenik gradonačelnika Igor Andonov rekao je da je u kontaktu sa italijanskom ambasadom sa kojom se pregovara o održavanju „Nedelje italijanske kulture“ u Vranju.

Predstavnici rukovodstva grada odgovarali su na pitanja novinara koji su najviše bili zainteresovani za međuetničke odnose na jugu Srbije i probleme u privatizovanim firmama.

Novinari su posetili  manastir Prohor Pčinjski, opštine Preševo i Bujanovac i vojnu bazu „Jug“. Organizator posete bio je Medija centar iz Beograda, uz podršku Fonda za otvoreno društvo i logistiku „Novina Vranjske“ i Medija centra iz Vranja.