Arhiva vesti
                   
16. Februar 2010.

PREDSEDNIK TADIĆ RAZGOVARAO SA RIZOM HALIMIJEM I MILANOM MARKOVIĆEM

BEOGRAD – Predsednik Republike Srbije Boris Tadić sastao se u utorak, 16. februara, sa narodnim poslanikom Rizom Halimijem i predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milanom Markovićem.

16. Februar 2010.

PRELIMINARNI REZULTATI STUDIJE IZVODLjIVOSTI ZA OTVARANjE VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA U PREŠEVU I BUJANOVCU

BUJANOVAC  –  Centar za nenasilni otpor i Centar za obrazovne politike u četvrtak, 18. februara 2010. godine u Maloj sali Doma kulture u Bujanovcu u 10h, prezentovaće preliminarne rezultate Studije izvodljivosti za otvaranje visokoškolskih ustanova u Preševu i Bujanovcu. Studija je rezultat višemesečnog istraživanja u okviru projekta „Reforma obrazovne politike na jugu Srbije“ koji je sistematizovao elemente obrazovnog sistema u Srbiji i sagledao iskustva iz regiona na osnovu kojih će ponuditi scenarije za buduće aktivnosti.

13. Februar 2010.

13.2.2010.godine

Zaštitnik građana Srbije Saša Janković rekao je juče u Medveđi da se najveći broj pritužbi građana koje dolaze iz ove opštine i opština Bujanovac i Preševo odnosi na lošu administraciju.

11. Februar 2010.

11.2.2010.godine

Stručna služba zaštitnika građana Srbije boraviće 11. i 12. februara u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, gde će primati pritužbe građana na nezakonit ili nepravilan rad organa uprave. Pravni savetnici zaštitnika građana primaće građane u Bujanovcu u četvrtak, 11. februara od 8 do 18 časova u prostorijama Skupštine opštine. U Preševu će primati građane u petak, 12. februara od 8 do 18 časova, takođe u sali Skupštine opštine, a u Medveđi istog dana, od 8 do 18 časova u Domu kulture.

10. Februar 2010.

DODATNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZA 861 STANOVNIKA MEDVEĐE

Dom zdravlja Medveđa je u septembru 2009. godine konkurisao kod Koordinacionog tela za finansiranje projekta „Zdravstvena pomoć i nega lica sa posebnim potrebama i posebno osetljivih grupa stanovništva“ u okviru Programa o rasporedu i korišćenju sredstava za programe ostvarivanja i unapređenja socijalnih i manjinskih prava i posebnosti. Sredstva u visini od 1.356.500,00 dinara su im odobrena i Medveđa je u decembru 2009. godine dobila sanitetsko vozilo u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite, praćenja i pružanje dodatne nege posebno osetljivih populacionih grupa.

10. Februar 2010.

KULTURNE POTREBE MLADIH

Tribina posvećena uočavanju problema u opštini Bujanovac koje se tiču kulturnih potreba mladih održana je u utorak 9. februara. Tribina je organizovana u okviru projekta „Promovisanje kulturnih potreba i duha tolerancije među mladima u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa“. Projekat realizuje nevladina organizacija „Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije“ sredstvima dobijenim na konkursu Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

8. Februar 2010.

MLADI ALBANCI, SRBI I ROMI ZAJEDNO NA PREDAVANjU U BUJANOVCU

U subotu, 6. februara, Civilni resurs centar iz Bujanovca, u okviru projekta „Mladi za mlade“ koji finansira Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, organizovao je dva predavanja. Prvo je bilo posvećeno volontiranju, a drugo štetnosti duvana i duvanskog dima.

5. Februar 2010.

5.2.2010. godine

Do kraja godine, 1.000 žitelja Jablaničkog okruga imaće šansu da besplatno završi obuku za računare i korišćenje interneta. Prioritet za pohađanje kursa će imati osobe sa posebnim potrebama, poljoprivrednici i žitelji ruralnih sredina, Romi i oni koji godinama čekaju na zaposlenje.

4. Februar 2010.

4. februar 2010.godine

Austrijski ambasador u Srbiji Klemens Koja i predstavnici Austrijske agencije za regionalni razvoj (ADA) razgovarali su juče u Bujanovcu sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem o formiranju Nacionalnog saveta Albanaca i  o ulaganju u jug Srbije.

3. Februar 2010.

3. februar 2010.godine

Tomas Mor, zamenik šefa Misije OEBS u  Srbiji, izjavio je da u Bujanovcu  postoji velika verovatnoća da će Nacionalni savet Albanaca biti izabran na direktnim izborima. "Mislim da je na svakoj porodici da odluči da li želi da ima direktan glas u odlučivanju o upotrebi nacionalnih simbola ili sopstvenog jezika. Veliki broj potpisa je već skupljen.Ja mislim da je prilično verovatno da će do kraja roka biti skupljen neophodan broj potpisa za direktne izbore Nacionalnog saveta".

«Претходна страна   Следећа страна»