Архива вести
                   

ОДРЖАН ДРУГИ САСТАНАК ПОСЕБНЕ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ИНТЕГРАЦИЈУ АЛБАНАЦА У ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

7. јули 2022.

Београд – На другом састанку Посебне радне групе за интеграцију Албанаца у државне институције, представљена је експерткиња Емилија Орестијевић која ће радити на изради документа са планом за интеграцију албанске националне мањине. Њено ангажовање подржала је Канцеларија Савета Европе у Београду. Орестијевић је присутне обавестила о методолошком оквиру и појаснила нацрт документа.

Разговарало се и о документу који је претходно свим члановима радне групе доставио Национални савет албанске националне мањине, а који се тиче заступљеноости Албанаца на одређеним радним местима.

Јелена Чолић, в.д. заменице директорке Службе Координационог тела је истакла да се упоредо са израдом плана, континуирано траже начини за запошљавање Албанаца. Она је присутне известила о запослењу две  докторке Албанке у Здравственом центру Врање. Чолић је додала да Посебу радну групу чека интензиван рад те да се нада да ће коначан документ бити завршен до почетка децембра ове године.

Посебна радна група је конституисана у априлу ове године, према договору са Друштвеног дијалога у вези са Планом од 7 тачака, одржаном 11.марта у Бујановцу.

Извор: Координационо тело