Архива вести
                   

ПОНОВО ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРОГРАМ ПОБОЉШАЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

6. јули 2022.

Бујановац- Београд - Рок за пријаву фирми за учешће у Програму побољшања енергетске ефикасности у Бујановцу, односно замене столарије по трећи пут је продужен. Разлог  је недовољан број пријављених привредних субјеката. Општина је овога пута продужила рок за још пет радних дана, а ниједан од услова није промењен.

Јавни позив је требало да буде окончан још 9. јуна, али је због слабе заинтересованости тада омогућено додатних седам дана за конкурисање, па је рок померен за десет дана и сада за још пет. Образложење је идентично у сва три случаја: како би се грађанима обезбедила могућност реализације већег броја мера и већег избора привредних субјеката.

Право учешћа на Јавном позиву имају предузећа који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката.

За Програм побољшања енергетске ефикасности одређена су два модела – први предвиђа замену врата и прозора, постављање изолације, набавку котлова, а други модел уградњу соларних панела и инвертера.

За уграђени материјал и производ фирме морају имати потребну документацију и атест, па тако сваки котао треба да има атест од добављача, или фирме које израђују ПВЦ столарију треба да имају атест за прозор или врата које израђују.

Након избора фирми следи конкурс за грађане који желе да побољшају енергетску ефикасност својих домаћинстава уз субвенције из буџета.

За замену врата и прозора на породичним кућама и становима и све остале мере из буџета се финансира 50 одсто трошкова, а максимално 140.000 динара по пријави, док је за постављање изолације максималан појединачни износ 210.000 динара.

Извор: Бујановачке, Координационо тело