Архива вести
                   

ГРАНТОВИ ПИН-А ЗА ТРИ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ИЗ БУЈАНОВЦА

6. јули 2022.

Бујановац – Београд - Организација „People in need“ (Људи у невољи) потписала је уговоре о додели грантова са организацијама из Бујановца, Врања и Лебана за пројекте додељене на јавном конкурсу у оквиру пројекта „Појачавање локалних гласова за правичан развој“ (АЛВЕД).

Мале грантове до 16.000 евра добило је 7 организација, које ће наредних шест месеци радити на активирању младих из ова три града и подизању њиховог знања и капацитета да допринесу променама на боље у својим заједницама.

Удружење „BeYond“ ће, уз помоћ ђачких парламената две бујановачке средње школе са младима разговарати о вршњачком насиљу и како да реагују на ове појаве, док ће ОКК Плаy 017 из Бујановца кроз спорт промовисати суживот.

Још једна организација из Бујановца добила је грант-Алтернатива Интернационале, која ће се бавити подизањем свести о дивљим депонијама у нашем крају и екологијом.

Грантове су добили још и Удружење жена Ружа и Тим 42 из Лебана, Гимназија Бора Станковић из Врања са Унијом средњошколаца Србије, као и врањско Удружење „Наш свет, наша Правила.

Додела бесповратних средстава део је пројекта АЛВЕД који финансијски подржава Влада Уједињеног Краљевства, а спроводе га Иницијатива за мирне промене и ПИН, у партнерству са Грађанским иницијативама, Мрежом вршњачких едукатора ПЕН и НГО Актива.

Извор: Бујановачке, Координационо тело