Архива вести
                   

КУЋА СОЛИДАРНОСТИ У ПАРКУ: УЗМИ КОЛИКО ТИ ТРЕБА, ДОНЕСИ ШТА МОЖЕШ

26. мај 2021.

Бујановац  - Београд -  У градском парку у Бујановцу, уз подршку Грађанских иницијатива и сарадњи са младима, основана је „Кућа солидарности“, место на коме људи у невољи могу добити храну.

„ Мото „Узми колико ти треба и донеси шта можеш“ требало би да буде позив нашим суграђанима, као и опис значења наше активности. Желим да се захвалим нашим грађанима који су подржали активност и кућу напунили храном“, рекла је  Туба Авдији, координатор организације за Бујановац и Прешево.

„Када помажемо другима то нас радује“, рекао је Богдан Матић, један од активиста, позвавши све суграђане да допринесу колико могу. „Са организацијом Грађанске Иницијативе одлучили смо да у нашем граду направимо Кућицу солидарности у којој ћемо сваки дан остављати намирнице људима, који на жалост нису у финансијској ситуацији да их себи приуште. Када помажете другима, то вас чини срећним. Хуманост и срећа су две повезане ствари. Када на лицу особе којој помажете видите осмех, знајте да сте учинили добро дело и будете поносни на себе“, додао је Матић.

Организатори позивају своје суграђане да свакога дана у кућици, у градском парку, остављају намирнице, јер како кажу, наше мало некоме значи много.

Извор: Бујановачке, Координационо тело