Архива вести
                   

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЗА МЛАДЕ „ПРИЧАЈ МИ О СВОМ КРАЈУ…“

26. мај 2021.

Бујановац – Прешево - Београд - Грађанске иницијативе расписују литерарни конкурс за кратку причу “Причај ми о свом крају…” коју ће писати млади о Врању, Лебану, Бујановцу и Прешеву. У краткој форми до 500 речи, становници ових места треба да кажу шта је оно што место у коме живе чини посебним, шта би странац морао да зна о том граду или општини, као и шта би становници сами могли/е да ураде да живот у свом крају учине бољим.

Право учешћа имају млади узраста од 16 до 30 година и на конкурсу  могу да учествују једном причом. Биће награђено укупно 12 младих писаца и списатељица – биће додељена прва, друга и трећа награда у све четири општине, односно граду.

Одлуку о награђеним причама донеће трочлани жири који чине: Милена Богавац, драматуршкиња, Јелица Кисо, песникиња и наставница грађанског васпитања, и Драгослава Барзут, списатељица и активисткиња.

Најкреативнији радови добиће занимљиве и вредне награде – за прва места млади ће бити награђени таблет рачунарима, друга блутут звучницима, а трећа слушалицама. Посебна награда биће  ваучер за куповину књига у Лагуниним књижарама.

Овај конкурс спроводи се у оквиру пројекта  Amplifying Local Voices for Equitable Development (ALVED) који финансира Влада Уједињеног Краљевства, а спроводе Peaceful Change initiative  и People in Need у партнерству са Грађанским Иницијативама, PEN – Peer Educators Network и НВО Актив.

Конкурс је отворен до 10. јуна и сви заинтересовани своје радове могу да пошаљу најкасније до поноћи тог дана пријавом на сајт Грађанских иницијатива.

Извор: Бујановачке, Координационо тело