Архива вести
                   

БУЈАНОВАЦ ДОБИЈА ЧИСТИЛИЦУ УЛИЦА ВРЕДНУ 7 МИЛИОНА ДИНАРА

26. мај 2021.

Бујановац – Београд - Уговор о додели бесповратне помоћи од 8,2 милиона динара које ће Општина Бујановац добити од Министарства за развој недовољно развијених општина, чији је министар Новица Тончев, биће потписан 26.маја 2021.године у Београду.

Општина ће за 7 милиона динара купити чистилицу улица, кажу у локалној самоуправи.

„Конкурисали смо на јавни позив за пројектну документацију, јер је то нешто што нам увек треба. Ту нам је одобрен максимални износ од 1,2 милиона динара. По другом јавном позиву за пројекте у инфраструктури или набавку опреме, одобрено нам је 7 милиона за куповину ауто-чистилице улица“, кажу у Општини.

Из буџета овог министартсва ће бити расподељено укупно 320 милиона динара, као финансијска подршка Владе недовољно развијеним општинама Србије.

„Програм подршке унапређења развоја  недовољно развијених општина осмишљен је како би се омогућио бржи развој неразвијених општина, а самим тим и убрзао економски раст Србије”, наводи се у саопштењу из Тончевљевог кабинета.

Уговоре ће  у Палати Србија  потписати председник општине Нагип Ариифи.

Пројекте Општине Бујановац који су уврштени у Програм подршке неразвијеним општинама израдила је  Канцеларија за локални економски развој.

Извор: Бујановачке, Координационо тело