Архива вести
                   

РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦА ОКО ПАРКА У БУЈАНОВЦУ ПОЧИЊЕ ЈУНА, ЗА ТРОТОАР СЕ ЧЕКА ТЕСТИРАЊЕ ПЛОЧИЦА

21. мај 2021.

Бујановац – Београд -  За поплочавање тротоара дуж главне улице у Бујановцу од градског парка до Дома здравља, чека се на производњу плочица и њихово тестирање, кажу у надлежном општинском Одељењу за инвестиције и развој.

Колико ће се још чекати начелница одељења Фазила Аземовић није могла да прецизира.

Тротоар је раскопан пре неколико недеља, у међувремену је постављен „тампон“, односно насут туцаник, изађени ивичњаци, па се чека на плочице.

„Биће постављене исте онакве плочице којима је поплочана траса до парка, али смо тражили свежија испитивања квалитета, да не буде после прича „попуцале, неквалитетне, кинеске..“. Раде се тестови на чврстоћу, клизање, дејство мраза, упијање воде и слично. По информацијама које имам, у току су и производња и одређена испитивања. Процес иде својим током, али морам да признам да бих волела да иде брже, каже Фазила Аземовић. За овај пројекат је издвојено 7,3 милиона динара.

Највреднија инвестиција у овој години и дуго очекивани подухват – комплетна реконструкција улица око градског вртића  требало би да почне наредног месеца, најавила је начелница.

„То је нека наша пројекција. Датум почетка радова зависи од више фактора, ако све буде у реду са поступцима јавних набавки и не буде било заштите права понуђача, мислим да би у првој половини јуна могли да кренемо“, рекла је Аземовић.

Реконструкција ових улица (Браће Стошић, Вука Караџића, 1. мај) коштаће 15,6 милиона динара.

Новац за оба  пројекта финансира Кородинационо тело.

Извор: Бујановачке, Координационо тело