Архива вести
                   

НА ИЗБОРИМА ЗА НАЦИОНАЛНИ САВЕТ АЛБАНАЦА ШЕСТ ИЗБОРНИХ ЛИСТА

26. октобар 2018.

Бујановац – По коначној одлуци Републичке изборне комисије (РИК) Србије, на изборима за чланове Националног савета Албанаца 4. новембра учествоваће и Удружење  „Албански форум за економски развој у Србији".

Носилац те листе је привредник из Медвеђе Мухарем Саљиху, а она ће бити на шестом месту на гласачком листићу, уз пет изборних листа које су раније проглашене.

„Албански форум за економски развој у Србији" биће на изборима за Национални савет Албанаца једини учесник чије је седиште у Медвеђи, и једини учесник који нема политичку позадину.

На изборе за Национални савет Албанаца, чије је седиште у Бујановцу, РИК је раније прогласио изборне листе Алтернатива за промене (АП), чији је лидер председник општине Прешево Шћиприм Арифи, Демократске партије (ДП), чији је председник Нагип Арифи, као и Партије за демократско деловање (ПДД), чији је лидер председник Општине Бујановац Шаип Камбери. На четвртом месту на гласачком листићу наћи ће се Покрет за реформе Демократске партије Албанаца, чији је лидер председник Скупштине општине Прешево Сами Салиху, а на петом месту Демократска партија Албанаца (ДПА), чији је лидер Рагми Мустафа.

Извор: Бета и Координацино тело