Архива вести
                   
26. октобар 2018.

„ХОЏИНА КЋИ“- РОМАН О ЗБРАЊЕНОЈ ЉУБАВИ АЛБАНКЕ И СРБИНА

Медвеђа – Први роман новинара и писца Милорада Додеровића из Ниша, пореклом из околине вишенационалне Медвеђе, „Хоџина кћи” биће промовисан на Сајму књига у Београдау, 26. октобра, којег критичари упоређују делимично са Шекспировим  „Ромеом и Јулијом”, са епским народним песмама или са делима Томаса Мора и Томаза Кампанеле.

26. октобар 2018.

ДРЖАВА РАДНИЦИМА „ГУМОПЛАТИКЕ“ ИСПЛАТИЛА 25 МИЛИОНА ДИНАРА ДУГА

Бујановац – Држава, као већински власник бујановачке „Гумоплатике“, је радницима ове фирме исплатила дуговања од 25 милиона динара, потврдио је Славољуб Ристић, председник Синдиката Независност у „Гумопластици“.

25. октобар 2018.

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДЕВЕТУ ГЕНЕРАЦИЈУ ПРОГРАМА „ПОДЕЛИ СВОЈЕ ЗНАЊЕ“

Београд - Девету годину за редом је отворен конкурс за генерацију менторина у оквиру програма „Подели своје знање“, који заједнички спроводе Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду, Ерсте Банка, Организација за европску безбедност и сарадњу и Европски покрет у Србији.

25. октобар 2018.

СТАНОВНЦИ ЛЕБАНА И МЕДВЕЂЕ САБОРОМ У ИТАЛИЈИ ЧУВАЈУ УСПОМЕНЕ

Медвеђа – Српска културна заједница „Свети Сава“, основана 2011. године с циљем окупљања исељених са југа Србије, одржала је пети по реду сабор Срба „Сачувати од заборава“у италијанском граду Валдањо у регији Венето.

24. октобар 2018.

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПРОГРАМЕ У ОБЛАСТИ РАЗВОЈА ИНФОРМАЦИОНОГ ДРУШТВА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2018 – ПРОГРАМИ ЗА ЖЕНЕ У РУРАЛУ

Београд - Министарство трговине, туризма и телекомуникација је упутило јавни позив заинтересованим удружењима, задужбинама и фондацијама, који имају статус невладиних организација, да поднесу предлоге програма за суфинансирање из средстава...

24. октобар 2018.

ПОМОЋ ЗА СИРОМАШНЕ СЕОСКЕ ПОРОДИЦЕ

Медвеђа – Епархија нишка je обезбедила и поделила пригодне пакете са храном, одећом, играчкама и кућном хемијом сиромашним породицама са више деце.

23. октобар 2018.

КОНЦЕРТ "ЗВЕЗДИЦА” ДАНАС У МЕДВЕЂИ

Медвеђа – Лесковачки дечји хор Звездице наступиће у уторак, 23. октобра од 12 сати пред публиком у Медвеђи. Концерт се одржава у сали Културног центра.

23. октобар 2018.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОГРАМА „ЕВРОПА ЗА ГРАЂАНЕ И ГРАЂАНКЕ” У НИШУ

Ниш – Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, као национална контакт тачка за Програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке” у Србији, у сарадњи са Информационим кутком Европске уније у Нишу...

23. октобар 2018.

ТРИ ВАТРОГАСНА ВОЗИЛА СЕКТОРУ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ МУП-А

Бујановац – Потпредседник владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је примопредаји три навална ватрогасна возила која су ватрогасци из Јужног Велса, удружени у организацију „Blazing to Serbia”...

23. октобар 2018.

АВГАНИСТАНСКА, ИРАНСКА И СРПСКА КУХИЊА КОД ЛЕВКА

Бујановац – „Храна нас зближава“, био је главни мото својеврсног кулинарског перформанса у ресторану Левко у Бујановцу.

«Претходна страна   Следећа страна»