Архива вести
                   
15. март 2017.

У БУЈАНОВАЧКОМ ДОМУ КУЛТУРЕ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ, ФИЛМОВИ, УСКРШЊА ЈАЈА

Бујановац - Јетмир Исмаили, директор Дома културе „Вук Караџић” у Бујановцу,  рекао је да тај Дом културе наставља са приказивањем позорисних представа. За 16.март најављена је позоришна представа коју ће извести позориште из Прешева „Скицуси” са намером да се  помогне матурантима средње школе „Сезаи Сурои“.

15. март 2017.

АРИФИ: У ИЗБЕГЛИЧКОМ ЦЕНТРУ КАПАЦИТЕТИ ПОПУЊЕНИ

Прешево - У Избегличком центру у Прешеву тренутно борави 866 људи, а његови капацитети су скоро потпуно попуњени, рекао је директор невладине организације (НВО) „Млади за избеглице" из Прешева Валон Арифи.

15. март 2017.

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ФОНДА “МАМА CASH” ЗА 2017. ГОДИНУ (РОК 15.05.2017)

Конкурс за доделу бесповратних средстава фонда „Мама Cash“ за 2017. годину биће отворен од 15. марта до 15. маја. Фонд „Мама Cash“ отворен је за пријем писама о заинтересованости од кандидата који нису постојећи примаоци бесповратних средстава-партнери од 15. марта до 15. маја 2017. године.

14. март 2017.

СРЕДЊА СТРУЧНА ШКОЛА „СВЕТИ САВА“: ПЛАНИРАНО ОТВАРАЊЕ СМЕРОВА ЗАВАРИВАЧ И МАШИНБРАВАР

Бујановац – Уколико Министарство просвете, науке и технолошког развоја  прихвати план средње стручне школе „Свети Сава“ у Бујановцу, ова установа ће у идућој школској  години имати два нова образовна профила – заваривач и машинбравар.

14. март 2017.

У МЕДВЕЂИ ОДРЖАНА ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА ЗОНА ЗАМФИРОВА 2

Медвеђа – Синоћ су у сали Културног центра у Медвеђи одржане две пројекције филма Зона Замфирова 2, у 18 и 20 часова.  Премијеру филма је у овом месту одгледало  више од 600 људи. Гледаоци су након одгледаног филма рекли да су задовољни што се у њиховом месту најзад одржавају културне манифестације.

14. март 2017.

ОБЕЗБЕЂЕН НОВАЦ ЗА ПОВЕЗИВАЊЕ РАДНОГ СТАЖА РАДНИЦИМА

Београд - Сви бивши радници којима послодавци нису уплаћивали доприносе и који имају „рупу” у стажу, могу до краја 2017. године да се пријаве за повезивање стажа. Новац је обезбеђен из државне касе, а право да се пријаве имају запослени у фирмама у процесу приватизације, реструктурирања или у стечају.

14. март 2017.

ГОСТОВАЊЕ ЗОРАНА СТАНКОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂУ, НА ТВ ПИНКУ

Београд – Зоран  Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, био је гост емисије ТВ Пинк, током које је говорио о недавној посети председника Албаније општинама Прешево и Бујановац.

13. март 2017.

СМЕЊЕНА ВЛАСТ У ПРЕШЕВУ, АРДИТА СИНАНИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

Прешево - Нови председник општине Прешево је Ардита Синани, функционерка Партије за демократско деловање (ПДД) Ризе Халимија. Од петка, 10. марта, нови председник Скупштине општине Прешево је Сами Салиху, професор из села Ораовице, шеф Групе ДПА, отцепљеног крила Демократске партије Албанаца (ДПА) Рагмија Мустафе.

13. март 2017.

ВУЧИЋ О ПОПРАВЦИ ПУТА ЗА ПРИШТИНУ, ПРЕКО МЕДВЕЂЕ

Медвећа, Лебане - Премијер Србије Александар Вучић рекао је у Лебану да се трговина са Приштином  добро развија. „Могло би то и боље, али увек када имате политичке проблеме они представљају одређену врсту застоја, долази до стагнације”, рекаo је Вучић.

13. март 2017.

ЗА 26 ОПШТИНА ОПРЕДЕЉЕНО 364.3 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПРОЈЕКТЕ

Београд - Министарство привреде суфинансираће у овој години са 364,3 милиона динара радове у 26 градова и општина на изградњи и обнови саобраћајне, комуналне, електроенергетске, енергетске и остале инфраструктуре и објеката у пословним зонама, као и радове који обезбеђују доступност пословне зоне и њено повезивање са окружењем.

«Претходна страна   Следећа страна»