Архива вести
                   

СРЕДЊА СТРУЧНА ШКОЛА „СВЕТИ САВА“: ПЛАНИРАНО ОТВАРАЊЕ СМЕРОВА ЗАВАРИВАЧ И МАШИНБРАВАР

14. март 2017.

Бујановац – Уколико Министарство просвете, науке и технолошког развоја  прихвати план средње стручне школе „Свети Сава“ у Бујановцу, ова установа ће у идућој школској  години имати два нова образовна профила – заваривач и машинбравар.

У плану је да се у први разред упише једно комбиновано одељење од 15 ученика који ће се образовати за ова два врло тражена профила на тржишту рада.

Бисерка Јовић, директорка средње стручне школе „Свети Сава“, каже да је школа потписала уговоре са послодавцима који су спремни да ученицима обезбеде менторе и путне трошкове.

„Међу њима су бујановачки „Мегал“, врањски „Алфа плам“, „Бида“Врање и још нека металска  предузећа. Подршку нам је дала и Регионална привредна комора Лесковац, с обзиром да смо школа са комплетном документацијом неопходном за дуално образовање. Од ресорног министарства зависи да ли ћемо добити одобрење за ново комбиновано одељење,“ каже директорка Јовић, уз напомену да су послодавци већ изразили спремност за запошљавање прве генерације школованих заваривача и машинбравара.

Средња стручна школа „Свети Сава“ школује будуће кадрове кроз седам  образовних профила: финансијски администратор, комерцијалиста, машински техничар за моторна возила, медицинска сестра-васпитач, кувар, конобар (од ове године посластичар) и економски техничар, за који је већ две године обустављен упис нових ученика.

Извор: Бујановачке и Координационо тело