Архива вести
                   

У БУЈАНОВАЧКОМ ДОМУ КУЛТУРЕ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ, ФИЛМОВИ, УСКРШЊА ЈАЈА

15. март 2017.

Бујановац - Јетмир Исмаили, директор Дома културе „Вук Караџић” у Бујановцу,  рекао је да тај Дом културе наставља са приказивањем позорисних представа.

За 16.март најављена је позоришна представа коју ће извести позориште из Прешева „Скицуси” са намером да се  помогне матурантима средње школе „Сезаи Сурои“.

„Поред бројних проблема  са којима се ова установа суочавала, ипак је  биоскоп  поново почео да ради крајем 2016 године.

„Уз велику помоћ дистрибутера из Београда, током 2016. године приказали смо 19 филмова са 25 пројекција”, рекао је Исмаили.

Очекују да ће тако бити и ове године.

„Већ идућег понедељка , 20. Марта, имамо пројекцију филма  „Бисер Бојане” Милана Караџића и цртани филм за најмладје  „Ричард Рода”.

Бујановачки Дом културе увелико припрема традиционалну манифестацију „Ускршње јаје”, која је заживела  2005 године. На изложби поводом те манифестације ће бити изложени радови  деце из основних школа и вртића, као и васпитача. Изложба ће бити отворена  у време  ускршњих празника.

Исмаили  каже да је Дом културе покренуо и свој портал,  који је тренутно само на албанском језику али је, каже, у изради и његова  верзија на српском језику.

Извор: Југпрес и Координационо тело