Архива вести
                   
22. март 2017.

СЕДНИЦА САВЕТА ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА

Медвеђа - На седници Савета Јабланичког округа, на којој се разговарало о спровођењу Закона о озакоњењу и  реформама коморског система у Србији, речено је да  је Лесковац  град у коме је најбрже извршен попис нелегализованих објеката, као и да су посао  завршиле и општине Медвеђа, Лебане и Бојник, док локалнае самоуправе у Власотинцу и Црној Трави посао приводе крају.

22. март 2017.

ИНФОРМАТИКА ОБАВЕЗНА, УКИДАЈУ СЕ ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Александар Липковски, председник Националног просветног савета, је рекао да ће се на дневном реду наредне седнице Националног просветног савета, која ће се одржати 11. априла,  бити предлог новог наставног плана за пети, шести, седми и осми разред и новог наставног програма за пети разред основне школе.

21. март 2017.

ФРИЗЕРКА ИЗ ПРЕШЕВА БЕСПЛАТНО УЛЕПШАВА ЖЕНЕ У ПРИХВАТНОМ ЦЕНТРУ

Прешево - Једном недељно фризерка Теута Јусуфи затвара свој салон у Прешеву и са својим помоћницама одлази у Прихватни центар где потпуно бесплатно фризира избеглице, а осмех којим јој узвраћају жене које су прошле страхоте рата и избеглиштва, како каже, нема цену.

21. март 2017.

ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ: КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКТНО ФИНАНСИРАЊЕ КУЛТУРНИХ САДРЖАЈА

Бујановац – Општина Бујановац објавила је јавни конкурс за финансирање годишњих програма и пројеката из области културе на територији бујановачке општине. Одлуком Скупштине општине о буџету за 2017. годину за ову намену је предвиђено милион 700 хиљада динара.

21. март 2017.

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ПОТПИСАЛА УГОВОР О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА ЗА РАЗВОЈ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ СА МИНИСТАРСТВОМ ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА

Медвеђа - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, потписао је са представницима 123 локалне самоуправе из целе Србије, међу којима је и Медвеђа...

21. март 2017.

КОНКУРС ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „ЗАЈЕДНО КА СРЕДЊОЈ ШКОЛИ – ПОДРШКА ДЕЦИ ИЗ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА ЗА ПРЕЛАЗАК У СРЕДЊУ ШКОЛУ” (РОК 24.03.2017)

Дечија фондација Песталоци (Pestalozzi Children’s Foundation) и Центар за образовне политике реализују пројекат „Заједно ка средњој школи – Подршка деци из осетљивих група за  прелазак у средњу школу“.

20. март 2017.

ПОВЕЋАВА СЕ БРОЈ КОРИСНИКА УСЛУГА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - На територији бујановачке општине је прошле години било 4. 130 корисника услуга Центра за социјални рад. „Према најновијим подацима, око хиљаду породица прима социјалну помоћ, док износ средстава варира од случаја до случаја. Месечни износ се креће у распону од осам до 26 хиљаде динара,” каже директор  те  установе Нијази Ахмети.

20. март 2017.

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ”

Бујановац - Као одговор на потребе запослених родитеља ,  у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Бујановцу  настављен је програм продуженог боравка за ученике првог и другог разреда.

20. март 2017.

ТО МЕДВЕЂА ЗАПОЧЕЛА ПОСТАВЉАЊЕ ТУРИСТИЧКЕ СИГНАЛИЗАЦИЈЕ

Медвеђа - Туристичка организација општине Медвеђа започела је постављање туристичке сигнализације, а прва туристичка табла добродошлице постављена је на почетку територије општине Медвеђа, у селу Рујковац.

16. март 2017.

ВРТИЋ ЗА ТРЕЋЕ ДЕТЕ БЕСПЛАТАН

Бујановац - За целодневни боравак за једно дете у Предшколској установи „Наша радост“ у Бујановцу  родитељи месечнп плаћају две хиљаде и  600 динара за прво дете, 20 процената мање за друго, односно  две хиљаде и  80 динара, док је за треће дете, уколико и прва два иду у вртић,  бесплатно, рекла је педагог ове установе Весна Алексић.

«Претходна страна   Следећа страна»