Архива вести
                   

ЗА 26 ОПШТИНА ОПРЕДЕЉЕНО 364.3 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПРОЈЕКТЕ

13. март 2017.

Београд - Министарство привреде суфинансираће у овој години са 364,3 милиона динара радове у 26 градова и општина на изградњи и обнови саобраћајне, комуналне, електроенергетске, енергетске и остале инфраструктуре и објеката у пословним зонама, као и радове који обезбеђују доступност пословне зоне и њено повезивање са окружењем.

Ових 26 пројеката, како се наводи, које су предложиле локалне самоуправе, биће суфинансирани у оквиру Програма подршке развоју пословне инфраструктуре који се реализује у циљу унапређења привредног амбијента за пословање малих и великих предузећа, привлачења инвестиција и отварања нових радних места.

Министарство је привреде је саопштило да подржава пројекте локалних самоуправа у износима до 60 одсто од вредности пројекта, док су градови и општине у обавези да финансирајупреосталу вредностпројекта.

Суфинансирање је одобрено за седам градова (Ваљево, Врање, Зрењанин, Кикинда, Крушевац, Ужице и Ниш) и 19 општина, од којих је седам у групи неразвијених (Ада, Апатин, Бач, Бачка Паланка, Блаце, Бољевац, Владичин Хан, Врњачка Бања, Горњи Милановац, Дољевац, Ивањица, Кнић, Пећинци, Прешево, Пријепоље, Прокупље, Рача, Сјеница и Шид).

Извор: Танјуг и Координационо тело