Архива вести
                   

ВУЧИЋ О ПОПРАВЦИ ПУТА ЗА ПРИШТИНУ, ПРЕКО МЕДВЕЂЕ

13. март 2017.

Медвећа, Лебане - Премијер Србије Александар Вучић рекао је у Лебану да се трговина са Приштином  добро развија.

„Могло би то и боље, али увек када имате политичке проблеме они представљају одређену врсту застоја, долази до стагнације”, рекаo је Вучић.

Он је на питање новинара да ли Влада Србије планира да уради нешто по питању инфраструктуре у општини Медвеђа, с обзиром да је ту најближи пут за Косово и Метохију из Јабланичког округа, одговорио „ми смо више пута разговарали о поправљању инфраструктуре и са Србима насељеним на подручју Косова и Метохије, али и са Албанцима. То је за нас увек важно питање”, рекао је Вучић.

 „Трговина са Приштином је нешто што се добро развија, могло би то и боље, али увек када имате политичке проблеме они представљају одређену врсту застоја, долази до стагнације… Овде то не видим на такав начин, мислим да нам по том питању иде прилично добро, али би могло и боље. Зато сам управо поднео предлог о стварању царинске уније за коју мислим да је од кључног значаја и за нашу трговину са Албанијом, али и са Македонијом, Црном Гором, Босном и Херцеговином… Мислим да је то од великог значаја за цео регион“ рекао је Вучић.

Извор: Југпрес и Координационо тело