Архива вести
                   
9. фебруар 2017.

ВУЛИН: ОДНОС ГРАЂАНА И ВЛАДЕ СРБИЈЕ ПРЕМА МИГРАНТИМА ДОПРИНОСИ ВЕЋЕМ УГЛЕДУ ЗЕМЉЕ

Прешево - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је током јучерашње посете Прешеву да су грађани и Влада Србије својим односом према мигрантима допринели повећању угледа наше земље у свету.

8. фебруар 2017.

САСТАНАК У БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ О ПОЛОЖАЈУ И СУФИНАНСИРАЊУ ЛОКАЛНИХ МЕДИЈА

Бујановац, Прешево – На састанаку у Прешеву и Бујановцу, који је организовало Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, говорило се о положају и суфинансирању локалних медија.

8. фебруар 2017.

РЕНОВИРАЊЕ МАЛЕ САЛЕ БУЈАНОВАЧКОГ ДОМА КУЛТУРЕ

Бујановац – Планираним реновирањем мале сале Дома културе „Вук Караџић“ у Бујановцу, које би требало да се заврши  до краја ове године, би био решен дугогодишњи проблем кровних прозора који прокишњавају.

8. фебруар 2017.

ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ КУПИЛА 198 КОНТЕЈНЕРА ЗА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Бујановац – Месне заједнице Бујановац и Велики Трновац неће више бити једине из којих бујановачко Јавно предузеће „Комуналац“одвози смеће и комунални отпад, већ би одвожење смећа  ускоро требало да буде проширено и на друге месне заједнице.

8. фебруар 2017.

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РАСПИСАЛА ЈАВНЕ ПОЗИВЕ ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Национална служба за запошљавање расписала је јавне позиве за доделу субвенција за самозапошљавање, за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима, као и за зараде за особе са инвалидитетом без радног искуства у 2017. години.

7. фебруар 2017.

ПРЕДСТАВНИЦИ СКГО У МЕДВЕЂИ ЗБОГ ПРОЈЕКТА

Медвеђа - Представници Сталне конференције градова и општина боравили су у локалној управи општине Медвеђа ради импементације пакета подршке за управљање људским ресурсима у локалној самоуправи.

7. фебруар 2017.

УПАРВА ЦАРИНА РАСПИСАЛА КОНКУРС ЗА ЦАРИНИКЕ НА ЦАРИНСКИМ ПРЕЛАЗИМА КОНЧУЉ И МЕРДАРЕ

Бујановац - Управа царина расписала је конкурс за радно место цариника на царнинским прелазима Кончуљ и Мердаре. Конкурс је расписан за два радна места на оба царинска прелаза.

7. фебруар 2017.

ЈАВНИ ПОЗИВ МИНИСТАРСТВА ПРИВРЕДЕ ЗА ПРИЈАВУ ПРОЈЕКАТА ЗА ПОДРШКУ УНАПРЕЂЕЊА ЛОКАЛНЕ И РЕГИОНАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ – ГРАДИМО ЗАЈЕДНО

Циљ програма: Циљ расподеле и коришћења Средстава је пружање подршке јединицама локалне самоуправе за суфинансирање реализације пројеката.

6. фебруар 2017.

СТАНКОВИЋ: НА ЈУГУ СРБИЈЕ СТАБИЛНО

Београд – Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, изјавио је да је ситуација на југу Србије стабилна, да се одвијају редовне активности локалних самоуправа и надлежних државних органа и да нема никаквих назнака погоршања.

6. фебруар 2017.

УЏБЕНИЦИ ЗА ЂАКЕ ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ

Бујановац - Посланик Партије за демократско деловање (ПДД) у Скупштини Србије Фатмир Хасани изјавио је да основци у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који наставу прате на албанском језику, већ користе буквар и уџбенике за албански језик који се штампају у Тирани, али да недостају уџбеници за друге предмете.

«Претходна страна   Следећа страна»