Архива вести
                   

ПРЕДСТАВНИЦИ СКГО У МЕДВЕЂИ ЗБОГ ПРОЈЕКТА

7. фебруар 2017.

Медвеђа - Представници Сталне конференције градова и општина боравили су у локалној управи општине Медвеђа ради импементације пакета подршке за управљање људским ресурсима у локалној самоуправи.

Представник Сталне конференције градова и општина, Еди Мајсторовић, и консултанти ангажовани на овом пројекту, упознали су председника општине Небојшу Арсића и начелницу Светлану Тодоровић, која је  координатор на пројекту, са детаљима програма рада .

Општина Медвеђа је конкурисала код Савета Европе за имплементацију пакета подршке за управљање људским ресурсима у локалној самоуправи.

Из локалне власти је саопштено да је „од великог броја пријављених градова и општина, Медвеђа успела да се нађе на листи од 20 пилот локалних самоуправа у којима ће у периоду од  седам  месеци бити спроведена континуирана обука. Циљ обуке је модернизација и унапређење општинске администрације, а највећу корист имаће крајњи корисници, грађани општине Медвеђа”.

Партнери на пројекту су СКГО, Министарство за државну управу и локалну самоуправу и Савет Европе, уз финансијску подршку Европске Уније.

Извор: Југпрес и Координационо тело