Архива вести
                   
20. фебруар 2017.

НОВЕ КЊИГЕ У БУЈАНОВАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Бујановац – Књижни фонд бујановачке Библиотеке „14.новембар“ богатији је за 318 књига, које углавном чине књиге из области белетристике и дечје лектире.

20. фебруар 2017.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА СМАЊЕЊЕ СИРОМАШТВА У МЕДВЕЂИ ОТПОЧИЊЕ РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА „РАД СА ТРАЖИОЦИМА ПОМОЋИ“

Медвеђа – У оквиру редовних активности Канцеларије за смањење сиромаштва у Медвеђи, која ради на пројекту „Рад са тражиоцима помоћи“, пројектни тим је обишао тражиоце помоћи на терену.

20. фебруар 2017.

КОНКУРС У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „ЕВРОПА, ТО СИ ТИ“

Ако сте средњошколац или средњошколка, „од акције“ сте и имате идеју о томе шта је потребно вашој школи да буде још боља, а ви и ваши наставници још успешнији,  преточите идеју у пројекат и конкуришите за средства!

17. фебруар 2017.

ХОЛАНЂАНИ УЛАЖУ У ПРЕШЕВО

Бујановац, Прешево – Председник општине Прешево Шћиприм Арифи потписао је са холандском компанијом „MasrFruit International“ меморандум о разумевању.

17. фебруар 2017.

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ „РАЗВОЈ ОМЛАДИНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА”

Лесковац - Пројекат за младе „Развој омладинског предузетништва у руралним срединама“ представљен је у просторијама Омладинског клуба у Лесковцу.

17. фебруар 2017.

У ПОРОДИЛИШТУ У ПРЕШЕВУ ОВЕ ГОДИНЕ РОЂЕНО ДЕВЕТ БЕБА

Прешево – Ванболничко породилиште у Прешеву, које је најмлађе у Србији, а које је отворено јула 2015. године, збрињава труднице из те  општине и општине Бујановац, а током избегличке кризе, у њему се породила и једна мигранткиња. Од почетка ове године у њему је рођено девет беба.

10. фебруар 2017.

ПОДРШКА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ ПРИВРЕДИ БУЈАНОВЦА И ПРЕШЕВА

Београд - Делегација општине Бујановац коју су предводили Шаип Камбери, председник општине, и Мухарем Саљиху, привредник и председник Форума за економски развој регије, представила је председнику Привредне коморе Србије (ПКС) Марку Чадежу, генералном менаџеру ПКС Милану Вранићу и Ненаду Ђурђевићу...

10. фебруар 2017.

СШ „СВЕТИ САВА”: У НЕДЕЉУ „СРЕТЕЊСКИ ШАХОВСКИ ТУРНИР”

Бујановац – 12. фебруара, са почетком у 11 чаасова, одиграће се „Сретењски шаховски турнир Бујановац 2017“ у средњој стручној школи „Свети Сава“ у Бујановцу. Турнир организује бујановачки Шаховски клуб  „Југ“, у сарадњи са поменутом средњошколском установом.

10. фебруар 2017.

РЕВИЗОР КОНТРОЛИШЕ ОПШТИНУ ПРЕШЕВО

Прешево - Представници Државне ревизорске институције Републике Србије почели су контролу трошења јавног новца у општини Прешево.  Договорено је да се крене са ревизијом буџета за период 2015-2016 године, преноси Titulli.com.

10. фебруар 2017.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА У ОКВИРУ ПРОГРАМА ПОДСТИЦАЊА РАЗВОЈА ПРЕДУЗЕТНИШТВА КРОЗ РАЗВОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ - 10.02.2017.

Програм подстицања развоја предузетништва кроз развојне пројекте спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије. Укупно расположива бесповратна средства за реализацију овог програма су 600.000.000,00 динара. Опредељена средства Фонда за кредитирање привредних субјеката по овом Програму су 2.400.000.000,00 динара.

«Претходна страна   Следећа страна»