Архива вести
                   

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РАСПИСАЛА ЈАВНЕ ПОЗИВЕ ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

8. фебруар 2017.

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Национална служба за запошљавање расписала је јавне позиве за доделу субвенција за самозапошљавање, за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима, као и за зараде за особе са инвалидитетом без радног искуства у 2017. години.

Износ субвенција за самозапошљавање, који се додељује једнократно, је 180.000 динара, 200.000 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених, а 220.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом.

Последњи рок за подношење захтева са бизнис планом за самозапошљавање је 10. април. Јавни позив за послодавце за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима, како је наведено у огласу, отворен је до дана утрошка средстава, односно најкасније до 30. новембра 2017, а висина субвенција се креће од 150.000 до 300.000 динара.

НСЗ је расписала и јавне конкурсе за организовање спроводјења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица, као и за незапослене особе са инвалидитетом и за рефундацију трошкова подршке особама са инвалидитетом које се запошљавају под посебним условима у овој години.Расписани су и јавни позиви за реализацију програма стручне праксе, стицања практичних знања за неквалификована лица, као и стицања практичних знања за вишкове запослених и дугорочно незапослених лица који су на евиденцији незапослених дуже од 18 месеци.

Додатне информације о овом јавном позиву доступне су на http://www.nsz.gov.rs/live/trazite-posao/dok-trazite-posao/programi/subvencija_za_samozapo_ljavanje.cid255

Извор: НСЗ и Координационо тело