Архива вести
                   

ФАТМИР ХАСАНИ: РАДИЋУ ЗА ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ

26. август 2016.

Фатмир Хасани из Бујановца, професор хемије по струци, однедавно се за развој општина Прешево, Бујановац и Медвеђу, залаже у Народној скупштини Републике Србије.

Како је казао, свој први мандат ће испунити борбом за бољи положај тих општина.

„Имајући у виду да је стопа незапослености у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи око 70 %, а број сиромашних породица у порасту, морамо да реагујемо што хитније да би становништво имало од чега да живи“, рекао је Хасани.

Хасани је истакао да ће се борити за то да на овим просторима боље живе и Албанци, Срби, Роми и остали припадници националних мањина. Он каже да је албанска национална мањина кроз историју прошла кроз врло тешке тренутке и често остајала без подршке.

„ Хтео бих да и ми будемо прихваћени, да постоји узајамно поверење и да се живи са што мање проблема“, истакао је народни посланик.

Хасани је нагласио да постоји велика разлика у економском смислу између општина у Србији те да то треба држава да реши. Он очекује добру сарадњу са државним органима.

„Време је да оставимо све са стране и да се развијамо као нације, да почнемо да радимо за улазак у Европску унију јер је то спас за цео Балкан“, истакао је Хасани додавши да ће се кроз поступак приступања ЕУ, права мањина решавати према Уставу и Европским конвенцијама.

Хасани је рекао да му се многи грађани обраћају за помоћ, пре свега по питању запослења. Како је нагласио, не питају за висину зараде и спремни су да прихвате било који посао како би прехранили породице. Он је закључио да његови суграђани очекују од њега да им помогне и да је сигуран да ће покренути економски развој општина Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Извор: Координационо тело