Архива вести
                   

У СИЈАРИНСКУ БАЊУ НА ОДМОР И СА ВАУЧЕРИМА

30. август 2016.

Медвеђа - Туристичка сезона у Сијаринској бањи још увек не јењава. Ово познато бањско лечилиште Горње Јабланице свакодневно посећује велики број купача који спас од летњих врућина траже на неком од бањских базена.

„У специјалној бањској болници за рехабилитацију „Гејзир” има 267 лежајева, а у приватном смештају још око 700 места, док је попуњеност капацитета око 80 %”, рекао је Драган Денић, шеф туристичко информационог центра у Сијаринској бањи.

Он истиче да су цене у Сијаринској бањи веома повољне, тако да у Специјалној болници „Гејзер“ пун пансион са три оброка кошта 2800 динара. У цену су урачунате све терапије и рехабилитација, осим ручне масаже.  Сви гости Сијаринске бање у Специјалној болници „Гејзер“ могу да користе ваучере за субвенционисани смештај које издаје Министарство трговине и туризма Владе Републике Србије. Услов за коришћење ваучера је да лична примања не прелазе 60.000 динара и да боравак у туристичком центру траје најмање 5 дана.  

У домаћој радиности цене се крећу од 400 до 600 динара по лежају, у зависности од категорије смештаја. Већина соба у приватном смештају има посебна купатила, ТВ пријемник и интернет.

Како наглашава Денић, сваке године се у Сијаринској бањи туристички радници труде да додатно обогате понуду како би привукли и пробирљивије госте.

„Највише радимо на промоцији Сијаринске бање организовањем различитих културно-забавних манифестација“, рекао је Денић.

Гостију има из свих крајева земље, али и из Македоније и Републике Српске. Традиционално највернији посетиоци ове бање су гости из Војводине. Сијаринска бања има 26 лековитих извора минералне воде, као и гејзер, који је најпознатији у Европи. У бањи постоји и жути базен, који датира још из доба Римљана. Направљен је у димензијама Римских терми и верује се да су још стари Римљани користили Сијаринску бању за лечење и одмор.

Из бање позивају госте да посете овај туристички центар макар на један дан или преко викенда, да се рекреирају или окупају у неком од базена и на тај начин напуне батерије за брзи темпо живота који се одвија у градским срединама.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело