Архива вести
                   

ДВАДЕСЕТ И СЕДАМ СТАНОВНИКА МЕДВЕЂЕ БИЋЕ ПРИВРЕМЕНО ЗАПОСЛЕНО

31. август 2016.

Медвеђа – Двадесет и седам становника Медвеђе биће привремено запослено на јавним радовима, а њихове зараде у укупном износу од око два милиона динара финансираће локална самоуправа и Национална служба за запошљавање (НСЗ).

У Дирекцији за урбанизам и изградњу радиће 11 радника на пословима одржавања и очувања животне средине, у Дому здравља 5 радника за помоћ и негу старим и социјално угроженим особама и у Специјалној болници за рехабилитацију у Сијаринској Бањи 11 радника на санацији заштитног појаса термоминералних извора.

„Општина Медвеђа ће се и у наредном периоду трудити и залагати за запошљавање лица са евиденције НСЗ-а, а у наредној години потрудићемо се да програмским буџетом предвидимо и већу количину новца за ове намене“, казао је председник општине Медвеђа Небојше Арсића приликом потписивање уговора.

Углавном су ангажоване особе из категорије теже запошљивих, односно особе са инвалидитетом и из социјално угрожених породица.

Уговори су потписани између представника НСЗ и Дирекције за урбанизам и изградњу, Дома здравља и Специјалне болнице за рехабилитацију „Гејзер” из Сијраринске Бање.

Извор: Југмедиа и Координационо тело