Архива вести
                   

ДИКОВИЋ ПОСЕТИО ЈЕДИНИЦЕ НА ГРАНИЦИ СРБИЈЕ И МАКЕДОНИЈЕ

31. август 2016.

Прешево - Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић посетио је део јединица Заједничких снага војске и полиције које су ангажоване на обезбеђењу границе са Македонијом, и рекао да су својим ангажовањем показале велику снагу и спремност.

У саопштењу Министарство одбране Србије наводи да је Диковић казао да је Војска Србије спремна да ангажује и додатне снаге и средства за обезбеђење државне границе, уколико буде потребе за тим.

Командант Заједничких снага, генерал-мајор Желимир Глишовић обавестио је Диковића да је од 22. јула спречено више од 5.000 илегалних прелазака границе.

“Највећи број миграната је одустао од илегалног прласка када су уочили војску и полицију, док су у прихватне центре смештена 673 мигранта затечена заједно с кријумчарима”, рекао је Глишовић.

Диковић је посетио и Прихватни центар за мигранте у Прешеву, где су смешени припадници Војске, и разговарао с представницима Комесаријата за избеглице.

Током Диковићеве посете, група од десетак миграната је одустала од илегалног преласка границе, када је видела делегацију, наводи се у саопштењу.

Извор: Бета, РТС, Блиц и Координационо тело