Архива вести
                   
25. август 2016.

НЕНАД МИТРОВИЋ: ПРИОРИТЕТ СУ НОВА РАДНА МЕСТА, ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И СТАБИЛНОСТ

Бујановац - Ненад Митровић из Бујановца, недавно је по трећи пут положио заклетву у Народној скупштини Републике Србије. Политичка стабилност на југу централне Србије и економски развој, ће поред нових радних места, бити приоритети за које ће се он залагати у току овог мандата.

25. август 2016.

ПОЧЕЛИ ДАНИ ВРАЊА

Врање - У оквиру овогодишњих „Дана Врања“, на градском шеталишту су отворени Етно сајам и Сајам књига.

На Етно сајму  има  25 излагача, а поред излагача из Врања, ту су и гости из Бујановца и Ниша.

25. август 2016.

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИЈУ ЗАРАДЕ ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ БЕЗ РАДНОГ ИСКУСТВА

Национална служба за запошљавање расписала је јавни конкурс за субвенцију зараде за особе са инвалидитетом без радног искуства.

Послодавац који на неодређено време запосли особу са инвалидитетом без радног искуства има право на субвенцију зараде за ту особу, у трајању од 12 месеци од дана заснивања радног односа.

24. август 2016.

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ПО НОВОМ МОДЕЛУ

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Бесплатни уџбеници ће се ове године делити према новом моделу. Основне комплете добиће сви социјално угрожени ђаци. Новина је да ће бити укључени и средњошколци. Држава је за ову помоћ издвојила око 600 милиона динара, као и претходних година.

24. август 2016.

ЗАХВАЛНОСТ ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

Прешево - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин захвалио се у Прешеву локалној заједници на разумевању и великом ангажовању током мигрантске кризе.

23. август 2016.

УСКОРО НАПЛАТА ПУТАРИНЕ ИЗМЕЂУ БУЈАНОВЦА И ПРЕШЕВА

Бујановац – „Путарина од македонске границе до Левосоја коштаће 80 динара“, саопштили су надлежни из “Путева Србије”.

Како кажу у овом јавном предузећу, наплата путарине почеће ускоро, по пријему радника који ће бити запослени на наплатној станици код Прешева.

 „Изградња наплатне рампе је завршена и она ће почети са радом по добијању сагласности за пријем радника“, саопштили су надлежни  из “Путева Србије”.

Извор: Бујановачке и Координационо тело

23. август 2016.

ЧОРБУ ОД БРАНЦИНА ДЕГУСТИРАЛИ И ГОСТИ СИЈАРИНСКЕ БАЊЕ

Медвеђа – На шестој манифестацији „Златни котлић у Сијаринској Бањи, у конкуренцији 13 кулинара из Медвеђе и околине, али и из других крајева Србије, најукуснију рибљу чорбу скувао је брачни пар из Кузмина код Сремске Митровице.

23. август 2016.

ПОЗИВ МЛАДИМА ДА ВОЛОНТИРАЈУ НА ФЕСТИВАЛУ LIFFE

Лесковац - Поводом предстојећег Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије “LIFFE”, лесковачки културни центар позива све младе заљубљенике у филм да постану део тима волонтера који ће помоћи у реализацији 9. издања овог фестивала.

23. август 2016.

НЕРАЗУНМА ЛАБОРАТОРИЈА СРБИЈА

Захваљујући партнерству организације „Разливалиште” и „Неразуман институт” из Колорада,  млади људи у Србији који желе да се баве друштвеним предузетништвом и решавају друштвене или еколошке проблеме имаће по први пут прилику да  учествују у интензивном петодневном програму НЕРАЗУМНА ЛАБОРАТОРИЈА СРБИЈА.

23. август 2016.

ОПРЕМИ, ЗАПОСЛИ, ПОКРЕНИ – ЕВРОПСКА ПОДРШКА ПРИВРЕДНИЦИМА НА ЈУГОИСТОКУ И ЈУГОЗАПАДУ СРБИЈЕ

Београд - Седамнаест предузетника и предузетница, као и микро и малих предузећа са југоистока и југозапада Србије, унапредиће своју производњу и отворити нова радна места уз подршку Европске уније и Влада Швајцарске које су преко развојног програма Европски Прогрес определиле 253.880 евра, за ову активност, усмерену на повећање конкурентности локалне привреде.

«Претходна страна   Следећа страна»