Архива вести
                   

КОНСУЛТАЦИЈЕ О ПРОГРАМУ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ СРБИЈА-МАКЕДОНИЈА

22. јули 2016.

Лесковац - Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, у сарадњи са Министарством за локалну самоуправу Владе Републике Македоније, организовала је у просторијама Регионалне привредне коморе Лесковац једнодневну консултацију у оквиру новог Програма прекограничне сарадње „Србија  – Македонија 2016 – 2020.“

У овај петогодишњи програм, чији је буџет 3,6 милиона евра, укључене су све општине  Јабланичког и Пчињског округа.

„Циљ радионице која је одржана у Лесковцу је постизање договора и дефинисање приоритета,  јер би Србија и Македонија требало да до средине августа доставе програм Европској комисија на одобравање, а  први јавни позиви се очекују крајем наредне године. Сада је рано говорити о томе колики  ће износи  бити одобрени по пројекту. То бити познато средином наредне године. За сада се договарамо око тога шта ће бити финансирано,“ рекла је Санда Шимић, помоћница директорке Канцеларије за европске интеграције.

Договор о утврђивању приоритета који ће се наћи у пројектима и са којима ће се конкурисати је у току, а очекује се да ће то бити пројекти који ће подржати запошљавање, туризам, област заштите животне средине, социјалну инклузију итд.

Ово је девети програм прекограничне сарадње који реализује Канцеларија за европске интеграције. Програм финансира Институт за претприступну помоћ ЕУ.

Извор: Југпрес и Координационо тело