Архива вести
                   
21. јули 2016.

СЛОБОДНА МЕСТА У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА У БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ

Бујановац,Прешево -  Након завршеног уписног рока за будуће средњошколце, у Пчињском округу су остала 430 слободна места. У Бујановцу има 98 слободних места. Средња школа „Сезаи Сурои”, коју похађају албанска деца , има места за  13 будућих аутомеханичара, 14 бравара, 13 трговаца и 12 машинских техничара за компјутерско конструисање

21. јули 2016.

ПРОЈЕКАТ БИБЛИОТЕКЕ У ВРАЊУ ЗА ОЧУВАЊЕ ПРАВОСЛАВНЕ БАШТИНЕ ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

Врање - Градска библиотека „Бора Станковић“ у Врању отпочела је реализацију пројекта „Сачувајмо православну културну баштину - Евидентирање православног културног блага Пчињског округа“, саопштено је из ове јавне установе.

21. јули 2016.

МЛАДИ УМЕТНИЦИ И КРЕАТИВЦИ, ПРИЈАВИТЕ СЕ!

Млади уметници и креативци из Србије се позивају да до 31. августа сачине и пријаве оригинална решења за визуелни идентитет седмог Међународног фестивала зелене културе „Green Fest“. Овогодишњи „Green Fest“ ће бити одржан у Дому омладине Београда од 15. до 18. новембра под слоганом „Један дан на Земљи”.

20. јули 2016.

У ПРЕШЕВУ БЕЗ ВЕЋЕГ ПРИЛИВА МИГРАНАТА

Прешево - На граници са Македонијом, у реону Прешева, за сада нема већег прилива миграната. Прихватни центри у Прешеву и Миратовцу спремни су за прихват новог таласа миграната уколико до њега дође.

20. јули 2016.

ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ТЕРИТОРИЈАЛНЕ САРАДЊЕ СРБИЈА – МАКЕДОНИЈА

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, у сарадњи са Министарством за локалну самоуправу Владе Републике Македоније, организује једнодневне јавне консултације у оквиру новог Програма територијалне сарадње Србија-Македонија 2016-2020.

20. јули 2016.

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ ФОТОГРАФИЈУ НА ТЕМУ „СОЦИЈАЛНА ИНКЛУЗИЈА”

Центар за социјалне иновације и интеграције организује конкурс за избор најбоље фотографије на тему „Социјална инклузија“. Циљ конкурса је промоција потребе за социјалном инклузијом кроз фотографију као једног од најмоћнијих и најбржих преносника информација и идеја.

19. јули 2016.

ПОБЕДНИЦИ СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ А ИЗ ПЧИЊСКОГ ОКРУГА СУТРА ПУТУЈУ ЗА БЕОГРАД

Врање - Малишани из Пчињског округа, победници Спортских игара младих (СИМ), које су одржане у Врању, 10. јуна, учествоваће на државном финалном такмичењу у Београду.

19. јули 2016.

НОВЧАНЕ НАГРАДЕ ЗА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Медвеђа – Милица Станковић и Дајана Јанковић, ђаци генерације, добиле су од локалне самоуправе новчане награде у износима од по 20.000 и 30.000 динара, уз честитке и жеље да наставе да нижу одличне оцене.

19. јули 2016.

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ УСВОЈИЛА: ПОЛИЦИЈА И ВОЈСКА ЋЕ ЗАЈЕДНО „ШТИТИТИ ГРАНИЦЕ"

Београд - На границе Србије са Македонијом и Бугарском биће послати заједнички тимови полиције и војске који ће, како је пре два дана усвојено на седници Владе Републике Србије, имати задатак да спречавају илегални улазак миграната и приводе правди кријумчаре људима.

18. јули 2016.

БОРАВАК УЧЕНИКА ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ НА ЗЛАТИБОРУ

Златибор - На иницијативу игумана манастира Хиландар и братства манастира Хиландара, а под покровитељством општине Чајетина, на Златибору у периоду од 13. до 20. јула борави 280 ученика Епархије врањске (Прешево, Бујановац, Медвеђа и околна села), Епархије рашко-призренске (Косово и Метохија – Витина-Клокот) и Епархије далматинске (Книн, Кистање са околином). 

«Претходна страна   Следећа страна»