Архива вести
                   
13. јули 2015.

МИЛИСАВЉЕВИЋ: ДРЖАВА АДЕКВАТНО ОДГОВОРИЛА У ПРИХВАТУ МИГРАНАТА

Прешево  - Посланик  Душан Милисављевић изјавио је да је Србија адекватно одговорила у случају ванредне ситуације и великог прилива миграната обезбедивши им врло пристојан прихват у Прешеву.

13. јули 2015.

НА ПОЉИМА ПЧИЊСКОГ ОКРУГА ПОЧЕЛА ЖЕТВА ПШЕНИЦЕ

Врање - На пољима Пчињског округа почела је жетва пшенице на око 16000 хектара, од чега су око 40% оранице на подручју Врања.

13. јули 2015.

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА

Ресурс центар за Јабланички, Пиротски и Пчињски округ, удружење „Народни парламент“, у сарадњи са удружењима „Визија“ из Пирота и „Генератор“ из Врања, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта...

13. јули 2015.

„ЗАЈЕДНИЧКИ ОДГОВОР НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ“

Недавно је у Врању одржана прва стручна радионица под називом „Заједнички одговор насиљу над женама у Пчињском округу“. Ову радионицу је организовао СОС телефон Врање у оквиру програма рада и изградње Регионалне мреже НВО и институција против насиља над женама у Пчињском округу.

10. јули 2015.

ГРАЂАНИ СИГУРНИ У МУЛТИЕТНИЧКОЈ СРЕДИНИ

Београд - Више од 88 одсто грађана у мултиетничким срединама – Медвеђи, Пријепољу, Бачу и Бачкој Паланци, осећа се сигурно у  месту у којем живе, а нешто више од 50 одсто осећа се сигурније данас него током 90-тих година, показало је истраживање Виктимолошког друштва Србије (ВДС).

10. јули 2015.

МУП: СПОМЕНИК ПОГИНУЛИМ ПОЛИЦАЈЦИМА У ЦРКВИ У БУЈАНОВАЧКОЈ БАЊИ

Београд - Министарство унутрашњих послова Републике Србије обавештава јавност да је одлука о премештању споменика припадницима српске полиције који су погинули током оружаних сукоба од 2000. до 2002. године, из места Гропа у двориште цркве „Свети Јован“ у Бујановачкој бањи, донета из више оправданих разлога – економских, безбедносних и практичних.

10. јули 2015.

НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ У ПРЕШЕВУ

Прешево – У оквиру обиласка градова и општина у Србији, народни посланик Душан Милисављевић из Ниша је са народном посланицом Аидом Ћоровић  јуче боравио у Прешеву.

9. јули 2015.

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА СУБВЕНЦИЈЕ ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА У ПРИВАТНОМ ВЛАСНИШТВУ У 2015. ГОДИНИ У ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА

На основу Закључка Владе Републике Србије о прихватању Програма мера о распореду и коришћењу средстава за субвенције привредним субјектима у приватном власништву у 2015. години у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа

8. јули 2015.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: ПРОЦЕЊЕН БРОЈ СТАНОВНИКА У ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА

У Влади Републике Србије, уз присуство потпредседнице Владе Републике Србије др Кори Удовички, представљена је процена броја становника у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа и представља завршетак процеса, који је започет приликом посете потпредседнице српске Владе Бујановцу 3. марта 2015. године. 

8. јули 2015.

ОТВОРЕН КОЛЕКТИВНИ ЦЕНТАР ЗА МИГРАНТЕ У ПРЕШЕВУ

У Прешеву је отворен Колективни центар за прихват миграната у адаптираној згради Предузећа за обрадфу дувана. Пристигли мигранти ће тамо моћи да добију храну, медицинску помоћ, смештај, као и посебне просторије за мајке са децом.

«Претходна страна   Следећа страна»