Архива вести
                   

„ЗАЈЕДНИЧКИ ОДГОВОР НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ“

13. јули 2015.

Недавно је у Врању одржана прва стручна радионица под називом „Заједнички одговор насиљу над женама у Пчињском округу“. Ову радионицу је организовао СОС телефон Врање у оквиру програма рада и изградње Регионалне мреже НВО и институција против насиља над женама у Пчињском округу.

Иницијативу за формирање прве Регионалне мреже из области сузбијања насиља над женама у породици је 9. децембра 2014. године потписало око 100 учесника Прве Регионалне Конференције против насиља над женама у Пчињском округу, коју је организовао СОС телефон Врање уз подршку УН – Програма за Србију.

Радионице ће бити организоване за представнике НВО и надлежних интитуција свих 7 општина Пчињског округа и намењене су првенствено професионалцима из надлежних интитуција и НВО који су претходних година присуствовали семинарима и радионицама на тему препознавање и спречавање насиља над женама у породици, а које је организовао Одбор за људска права Врање/СОС телефон Врање са својим партнерима, рекла је правница Мирослава Деспотовић. 

Предавач на радионици је била Лидија Милановић, сарадник београдског НВО „ИДЕАС”  за развој система  социјалне заштите и један од стручњака у области рада са жртвама насиља. Милановићева је на радионици представила циљеве и начин рада, као и резултате сарадње у Пчињском округу у области заштите жена од насиља. Према њеним речима, врло је важно да у решавању овог проблема узму учешће све институције система и да се заједница организује како би могла да се пружи помоћ.

Извор: РТВ Врање и Координационо тело