Архива вести
                   
20. јули 2015.

НОРМАЛИЗАЦИЈА САОБРАЋАЈА НА ПРУЗИ НИШ - ПРЕШЕВО

Прешево  – Железнички саобраћај на прузи Ниш - Прешево нормализован је након исклизнућа једног вагона теретног воза код села Губеревац надомак Лесковца.

20. јули 2015.

ВАУЧЕРИ ДОНОСЕ ЗАРАДУ

Сијаринска Бања -  Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер" у Сијаринској Бањи код Медвеђе добила је 3.000 ваучера, рекао је директор те установе Милорад Штеровић.

20. јули 2015.

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: „ДЕТЕ КОЈЕ НИЈЕ РЕДОВНО У ШКОЛИ ИЗГУБИЋЕ ПРАВО НА ДЕЧЈИ ДОДАТАК”

Измене Закона о финансијској подршци породици очекују се до краја године. Уз имовинско стање, критеријум за помоћ је и редовност школовања. Дете које није редовно у школи и изостаје са наставе без ваљаног оправдања изгубиће право на дечји додатак.

17. јули 2015.

ЧЕСТИТКА ЗА РАМАЗАНСКИ БАЈРАМ - 17.07.2015.

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, поводом Рамазанског Бајрама,упутио је свим становницима општина Прешево, Бујановац и Медвеђа...

17. јули 2015.

НЕБОЈША АРСИЋ, ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА: ПОЛИТИЧКА СИТУАЦИЈА СЕ СТАБИЛИЗУЈЕ

Медвеђа – „Наши напори усмерени су ка политичкој и економској стабилизацији општине и мислим да су први резултати видљиви”, изјавио је председник петочланог Привременог органа општине Медвеђа Небојша Арсић, специјалиста интерне медицине и магистар кардиологије.

17. јули 2015.

ОДБОР ЗА ЉУДСКА ПРАВА: НЕМА ДИСКРИМИНАЦИЈЕ МИГРАНАТА

Прешево – Канцеларија Одбора за људска права  из Врања је током викенда извршила мониторинг стања изгнаних лица на подручју Прешева и Бујановца.

16. јули 2015.

ПОТРЕБНА ОДГОВОРНИЈА ПОЛИТИКА ЕУ ПРЕМА МИГРАНТИМА

Прешево / Бујановац – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић оценио је јуче у Прешеву да се решење за проблем таласа миграната не може наћи у зидовима, већ у заједничкој политици ЕУ и транзитних земаља.

15. јули 2015.

"ЕДУ КАРАВАН 2"

Прешево, Бујановац - Удружење „Зелени кључ" из Ниша реализује пројекат „Еду караван 2“ који је посвећен деци произвођача дувана из општина Прешево и Бујановац. Пројекат финасира компанија „Филип Морис" јер жели да улаже у средине у којима живе и раде њихови произвођачи дувана.

15. јули 2015.

ПОЧЕЛО ДА РАДИ ПОРОДИЛИШТЕ У ПРЕШЕВУ

Прешево - Директор Дома здравља у Прешеву Митат Сахити изјавио је да је ванболничко породилиште које је изграђено у реконструисаном делу Дома здравља у том граду почело да ради и да је спремно да прими прве породиље, након што је примљено десет медицинских сестара-акушера.

14. јули 2015.

ЧЕТВРТА ОБУКА ЗА ПРИПАДНИКЕ/ЦЕ МАЊИНА О ЗАШТИТИ ОД ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

У Босилеграду је крајем јуна одржана четврта по реду радионица за представнике/це Савета националних мањина, која је била посвећена дискриминацији и улози канцаларије Повереника за заштиту равноправности  и Савета националних мањина у борби против дискриминације.

«Претходна страна   Следећа страна»