Архива вести
                   
7. јули 2015.

ВАУЧЕРИ ЗА ЛЕТОВАЊЕ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Врање - Три угоститељска објекта из Пчињског округа пријавила су се за учешће у акцији давања попуста за летовање у Србији. 

7. јули 2015.

КОСИДБА НА МАРОВЦУ

Медвеђа - Петнаеста јубиларна завичајно-туристичка манифестација „Косидба на Маровцу“ окупила је и ове године неколико десетина најбољих косача Горње Јабланице. Њихово окупљање у Маровцу, најудаљенијем планинском селу у општини Медвеђа, било је прилика и за својеврсно народно саборовање више стотина житеља овог краја и њихових потомака разасутих по свету.

7. јули 2015.

У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ ОДРЖАНА РАМАЗАНСКА СВЕЧАНА ВЕЧЕРА ЗА 2.000 ВЕРНИКА

Бујановац - У организацији „Караван берићета" и под мотом „Братство не зна за границе", синоћ је у бујановачком селу Велики Трновац одржан ифтар, свечана вечера у току рамазанског поста за 2.000 верника из општина Бујановац и Прешево.

6. јули 2015.

ПРЕКО ПРЕЛАЗА МОГУ САМО ПРАЗНИ КАМИОНИ

Медвеђа - На прелазу Мутиводе код Медвеђе, од пре три недеље дозвољен је прелаз камионима, али само празним.

3. јули 2015.

О СУДСКОЈ ЈЕДИНИЦИ У ПРЕШЕВУ НАКОН ПРОЦЕНЕ

Београд - Министар правде Никола Селаковић изјавио је да ће након пописа и процене броја становника у општинама Прешево и Бујановац уследити анализа потреба за евентуалним оснивањем судске јединице у Прешеву.

3. јули 2015.

МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ ИЗ ВРАЊА У АКЦИЈИ ПОМОЋИ МИГРАНТИМА У ПРЕШЕВУ

Врање - Како је саопштено из одељења за односе с јавношћу врањског Здравственог центра, служба патронаже издвојила је одређену количину млека за одојчад старију од пет месеци.

2. јули 2015.

СПРЕЧЕНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛЕКОВА КОД ПРЕШЕВА

Прешево  - Цариници на граничном прелазу Прешево спречили су покушај кријумчарења велике количине лекова, саопштила је Управа царина.

2. јули 2015.

НА ГРАНИЦАМА СРБИЈЕ ПАТРОЛЕ МАЂАРСКЕ И АУСТРИЈЕ

Београд - Министри унутрашњих послова Србије, Аустрије и Мађарске потписали су јуче Меморандум о разумевању којим су се три државе договориле о примени заједничких мера у циљу сузбијања нерегуларних миграција.

1. јули 2015.

ДИРЕКТОРКА „СИЈАРИНСКЕ БАЊЕ" СМЕЊЕНА ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ

Медвеђа - Због тога што је без конкурса запослила свог сина, али и паралелно са функцијом у Специјалној болници водила приватну фирму, Министарство здравља је на захтев Агенције за борбу против корупције сменило Добрицу Пуреновић.

1. јули 2015.

ПОВЕЋАНА ОПАСНОСТ ОД БОЛЕСТИ ЗБОГ МИГРАНАТА

Ниш - Директор Института за јавно здравље у Нишу Бранислав Тиодоровић изјавио је да због великог броја миграната који свакодневно пролазе кроз Србију постоји опасност од преноса одређених болести, попут дечије парализе или вируса МЕРС, и додао да је због тога потребно да читав здравствени систем савршено функционише.

«Претходна страна