Архива вести
                   

ЦАРИНИЦИ У НЕСЕСЕРУ ОТКРИЛИ ВИШЕ ОД 90.000 ЕВРА

28. април 2015.

Прешево -  На граничном прелазу Прешево цариници су открили више од 90.000 евра сакривених у женском несесеру, за које није постојала потврда о пореклу новца, од којих је заплењено више од 70.000 евра, саопштила је Управа Царине.

Новац је пронађен током детаљне контроле аутомобила марке "Хјундаи", турских регистарских ознака, којим је путовао холандски брачни пар из Турске, преко Македоније, у Холандију. Они су 92.400 евра, за које нису имали никакву потврду о пореклу новца, сакрили у женски несесер за шминку који се налазио на задњем седишту међу нагомиланим личним стварима. Свакоме од њих враћен је дозвољени износ од по 10.000 евра, док је преосталих 72.400 евра привремено задржано, стоји у саопштењу.

Из Управе Царине подсећају да су путници у обавези да приликом уласка и изласка из Србије пријаве сваку суму већу од 10.000 евра, како би добили потврду са којом несметано могу да изађу из земље.

Из Србије се може слободно изнети сума до 10.000 евра, а више од тога могу изнети само страни држављани са пребивалиштем у иностранству и домаћи држављани који на основу дозволе за боравак, односно радне визе бораве у иностранству дуже од годину дана, додаје се у саопштењу.

Извор: Танјуг и Координационо тело