Архива вести
                   

ИНСПЕКЦИЈА ОТКРИЛА 62 РАДНИКА „НА ЦРНО” У ФАБРИЦИ У БУЈАНОВЦУ

24. април 2015.

Бујановац - Министарство за рад и запошљавање Републике Србије саопштило је да је Инспекторат за рад у једном производном погону у Бујановцу открио да 62 особе раде „на црно", али није наведено о ком погону се ради.

Како се наводи, приликом контроле коју је Инспекторат за рад обавио 22. априла, утврђено је да послодавац са тим радницима није закључио уговор о раду и да није поднео пријаве за обавезно социјално осигурање.

Пре почетка надзора, увидом у базу података Централног регистра јединственог социјалног осигурања, инспектори су утврдили да је тај послодавац поднео пријаве за обавезно социјално осигурање за 23 запослена радника.

Током надзора, утврђено је да 23 пријављене особе раде на административним пословима у седишту послодавца, док су 62 особе на раду „на црно" затечене у производном погону, наводи се у саопштењу Министарства за рад и запошљавање.

Додаје се да су због утврђених прекршаја, инспектори рада поднели захтев за покретање прекршајног поступка и издали прекршајни налог.

Током надзора, послодавац је изјавио да ће поднети пријаве за обавезно социјално осигурање за сва лица, као и да ће доказ о томе доставити инспекцији рада 24. априла 2015. године, изјавило је Министарство за рад и запошљавање Републике Србије.

Извор: Бета, Актер и Координационо тело