Архива вести
                   
24. април 2015.

РУДНИК „ЛЕЦЕ“ ДАТ У ЗАКУП КОМПАНИЈИ „LIFE STONE CAPITAL”

Медвеђа – На састанку Већа повериоца донета је одлука да рудник злата, олова и цинка „Леце“ узме у закуп компанија „Life Stone Capital“ из Дубаија.

23. април 2015.

ПРВИ КРУГ ОБУКА ЗА УЧИТЕЉЕ И НАСТАВНИКЕ КОЈИ ПРЕДАЈУ СРПСКИ КАО НЕМАТЕРЊИ ЈЕЗИК У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА У ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА

Служба Координационог тела и Министарство просвете, науке и технолошког развоја су за учитеље и наствнике организовали први циклус обука. Учитељи и наставници који предају српски као нематерњи језик у основним школама у три општине обуке су похађали у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Нишу у периоду од 15. до 19. априла.

23. април 2015.

ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА И КРЕДИТА ЗА МАРТ И АПРИЛ И НАКНАДА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ И РАСЕЉЕНЕ ЗА МАРТ

Исплата студентских стипендија и кредита за март и април почела је 21. априла. 

Свим студентима који примају стипендију новац ће бити уплаћен на текући рачун у Уникредит банци.

23. април 2015.

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У НИШУ - ШАНСА ЗА ЕКОНОМИСТЕ, НЕГОВАТЕЉИЦЕ, ИНЖЕЊЕРЕ...

Они који траже посао могу доћи у уторак 28. априла на Нишко сајмиште на Сајам запошљавања и предати своју биографију представницима 20 послодаваца који ће понудити више од 200 радних места за различита занимања.

23. април 2015.

ОТВАРАЊЕ ПОРОДИЛИШТА У ПРЕШЕВУ КРАЈЕМ МЕСЕЦА

Прешево – Одлуком Министарства здравља, за потребе рада ван болничког одељења породилишта у Прешеву, одобрен је пријем два лекара гинеколошке струке и десет медицинских сестара, чиме су створени услови за почетак рада одељења, које ће се начазити у саставу Дома здравља у Прешеву.

23. април 2015.

ОТВАРАЊЕ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПРЕЛАЗА НА ПУТУ МЕДВЕЂА – КОСОВСКА КАМЕНИЦА

Поред два административна прелаза, Јариња и Брњака, који већ постоје између центране Србијe и Косова и Метохије, након најновијег договора у Бриселу, отвориће се и трећи, а то је Бањска, који се налази у насељу Извори, у општини Звечан.

22. април 2015.

ДОБАР ОДЗИВ ГРАЂАНА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈУ ОРУЖЈА

Врање, Бујановац, Прешево - Одзив грађана у акцији легализације оружја у Пчињском округу је задовољавајући, изјавио је инспектор за оружје Полицијске управе у Врању Жижан Илић

„На половини смо акције, релативно сам задовољан, а видећемо како ће бити до краја. Имамо и промоције", рекао је Илић.

22. април 2015.

МУП: ПАСИВИЗАЦИЈА АДРЕСЕ ПРЕБИВАЛИШТА СЕ ПРИМЕЊУЈЕ НА СВЕ ГРАЂАНЕ

Врање,Бујановац,Прешево - У току 2014. године у седишту Полицијске управе у Врању, као и у њеним организационим јединицама, донето је укупно 264  решења о пасивизацији адресе пребивалишта за исто толико лица.

22. април 2015.

ПРОТЕСТИ У ЛОЈАНУ ЗБОГ МАЛОГРАНИЧНОГ ПРЕЛАЗА

Прешево, Липково - Становници села Лојане, које се налази уз саму границу са Србијом , са македонске стране, а кога насељавају искључиво Албанци, најавили су да ће блокирати  гранични прелаз Табановци  уколико ускоро не буде отворен малогранични прелаз између тог и суседног села Миратовац у општини Прешево.

22. април 2015.

ЗАПЛЕЊЕНО 300 БОКСОВА ЦИГАРЕТА

Врање, Бујановац - Припадници Криминалистичке полиције Полицијске управе у Врању запленили су 3.000 паклица цигарета стране производње без пратеће документације.

«Претходна страна   Следећа страна»