Архива вести
                   
13. новембар 2015.

ОД БУЈАНОВАЧКОГ ЈЕЗЕРА ДО АТИНЕ

Бујановац, Атина – Нинослав Костић је најпознатији и најуспешнији бујановачки спортиста са међународном каријером. Ако се има у виду да се трчањем професионално бави тек неколико година и да је загазио у пету деценију живота...

13. новембар 2015.

ЕВРОПСКА КОМИСИЈА У ИЗВЕШТАЈУ ОЦЕНИЛА РАД КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЕФИКАСНИМ

У делу извештаја Европске комисије о напретку Србије на европском путу у 2015. години, а који се односи на општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, наведено је да је ситуација у те три општине уопштено стабилна.

12. новембар 2015.

САНАЦИЈА МОСТА У МЕДВЕЂИ НА ЧЕКАЊУ

Медвеђа – Проблеми са старим железничким мостом у Медвеђи су се искрсли само годину дана након  његове реконструкције.  Због рупа које су се на њему појавиле пре недељу дана, аутобуси више њиме не саобраћају,док га путници пешице прелазе и два пута преседају.

12. новембар 2015.

ОПШТИНЕ ЈУЖНЕ И ЈУГОИСТОЧНЕ СРБИЈЕ НА ПУТУ ДА ПОСТАНУ ТРАНСПАРЕНТНИЈЕ И ЕФИКАСНИЈЕ

34 недовољно развијене локалне самоуправе на југоистоку и југозападу Србије потписале су са развојним програмом Европски Прогрес, кога финансирају Влада Швајцарске и Европска Унија, Меморандум о разумевању о активностима у области доброг управљања.

10. новембар 2015.

ВОЈСКА ДЕЛИЛА ПОМОЋ У СТУБЛИ

Медвеђа - Припадници Трећег центра за обуку Војске Србије, у сарадњи са Црвеним крстом из Медвеђе, испоручили су храну за пет најугроженијх пордица у селу Стубла, у општини Медвеђа.

10. новембар 2015.

ИЗБЕГЛИЦЕ У ПРЕШЕВУ

Прешево – У Прешеву је од поноћи до поднева регистровано 3.000 људи. Након два дана, када је Прихватни центар био готово празан, све службе поново раде пуном паром.

9. новембар 2015.

У ПРЕШЕВУ СМЕШТАЈ ЗА 1.000 МИГРАНАТА ДНЕВНО

Прешево - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је у Прешеву да ће у халама које се реновирају, током зиме моћи да се привремено смести до 1.000 миграната дневно.

9. новембар 2015.

КОНКУРС: ДА ЛИ ТРЕБА ДА БУДЕМ ХРАБАР ДА БИХ БИО ПОШТЕН?

Поводом 9. децембра, Међународног дана борбе против корупције, који су прогласиле Уједињене нације усвајањем Конвенције против корупције 2003. године, Агенција за борбу против корупције расписује, шесту годину заредом, конкурс за ученике основних и средњих школа...

9. новембар 2015.

ПОЗИВ НА КОНФЕРЕНЦИЈУ О МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКОЈ СОЛИДАРНОСТИ „ПРЕМОСТИ ЈАЗ“

Представе нашег друштва о младости и старости су превазиђене. Ми, као млади, морамо да преузмемо активнију улогу у обликовању данашњег света. Зашто је то важно?

6. новембар 2015.

ИДЕЈА ЂАКА СА ЈУГА СРБИЈЕ - ГЛАСОМ КОРИСТИТИ ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Лесковац - На регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов" у Лесковцу, победила је идеја о изради софтвера који омогућава да се „Фејсбуком" и другим друштвеним мрежама управља гласовним командама.

«Претходна страна   Следећа страна»