Архива вести
                   

ИДЕЈА ЂАКА СА ЈУГА СРБИЈЕ - ГЛАСОМ КОРИСТИТИ ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

6. новембар 2015.

Лесковац - На регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов" у Лесковцу, победила је идеја о изради софтвера који омогућава да се „Фејсбуком" и другим друштвеним мрежама управља гласовним командама.

У конкуренцији 120 ученика из 21 средње школе из југоисточне Србије, победио је тим који су чинили ученици Техничке школе у Медвеђи, Средње школе “Сезаи Сурои” у Бујановцу, Техничке школе “Раде Металац” у Лесковцу и Средње школе у Сврљигу.

„Наш софтвер би највише користиле слепе и слабовиде особе којима би на овај начин било омогућено да се укључе у глобално умрежавање које нуде друштвене мреже,” кажу победници Милош, Чендреса, Петар и Димитрије.

Победници кажу да би софтвер првенствено користиле слепе и слабовиде особе

Пропозиције такмичења организације „Достигнућа младих" у Србији су такве да тимове чине ђаци различитих школа, а идеје и бизнис планове осмишљавали као одговор на постављене проблеме.

„Циљ овог такмичења је да се ученицима пружи једнодневно искуство, током кога ће имати прилику да  искористе своје потенцијале, науче како да раде у тиму са непознатим људима и развију своје презентацијске вештине”, рекао је Дарко Радичанин, извршни директор организације „Достигнућа младих" у Србији.

Извор: Јужне вести и Координационо тело